14. august 2020
Alle partier fandt sig godt tilpas i årets budgetaftale, og derfor var det ingen sag at vedtage budgettet formelt tirsdag i byrådssalen. Billedet her er fra indgåelsen af budgetforliget for to uger siden. Foto: Katrine Wied
Alle partier fandt sig godt tilpas i årets budgetaftale, og derfor var det ingen sag at vedtage budgettet formelt tirsdag i byrådssalen. Billedet her er fra indgåelsen af budgetforliget for to uger siden. Foto: Katrine Wied
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Budgetsejr med mange fædre og mødre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Budgetsejr med mange fædre og mødre
Køge - 06. november 2019 kl. 16:08
Af Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alle fik de sig bidder og lunser, alle følte de sig godt tilfredse med, hvor budgetaftalen landede.

arrow Læs også: Medborgerhus skal have nyt hjem ved Skovbohallerne

Der var derfor ingen politisk slinger i valsen, da byrådet tirsdag aften formelt skulle andenbehandle budgetaftalen for 2020-2023, efter at parterne havde indgået budgetforliget for to uger siden.

Budgetforliget sikrer blandt meget andet en varig løsning for beboerne på bostedet Føllehavegård, ligesom der er fundet penge til hovedparten af omfartsvejen i Borup, genindførelse af lejrskoler i 2020, flere ansatte i familieafdelingen, fortsat drift på busrute 103 samt meget andet, skriver DAGBLADET.

Borgmester Marie Stærke (S) talte i byrådssalen om, at man med aftalen formår at fremtidssikre kommunens budget, polstre kommunekassen og øge likviditeten. Det gør kommunens økonomi mere robust og tillader, at man kan tage højde for, at der kommer flere borgere til i fremtiden, fremhævede borgmesteren.

I Venstre fandt man sig også godt tilpas i budgetforhandlingerne, forklarede gruppeformand Ken Kristensen. Men selv om aftalen giver et solidt udgangspunkt, er der også grund til at mane til besindighed. Allerede næste år kan en ny udligningsreform fra Christiansborg eller en mindre gunstig økonomiaftale mellem KL og regeringen ændre dramatisk på vilkårene. Der er derfor grund til at være påpasselig og holde et stift blik på økonomistyringen, påpegede Ken Kristensen i byrådssalen.

Efter knap 45 minutters politisk ordførerrunde blev budgetaftalen formelt stemt igen. Og bedømt ud fra debatten blev det en budgetsejr, der har mange fædre og mødre.

arrow Forlig ruller kulturbesparelse tilbage: Det var en fejl
24. oktober 2019 kl. 19:06 Opdateret: kl. 14:45
arrow Pressede daginstitutioner kræver mere plads
24. oktober 2019 kl. 17:03 Opdateret: kl. 16:06
arrow Bus 103 reddes på målstregen
24. oktober 2019 kl. 16:03 Opdateret: kl. 16:03
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk