22. august 2019
Politikerne i Køge Kommune skal finde gennemsnitligt 82 millioner kroner hvert år over de næste fire år. Foto: Katrine Wied
Politikerne i Køge Kommune skal finde gennemsnitligt 82 millioner kroner hvert år over de næste fire år. Foto: Katrine Wied
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Budgetprocessen for 2019 - 2022 er sat i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Budgetprocessen for 2019 - 2022 er sat i gang
Køge - 17. august 2018 kl. 16:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byrådet blev fredag præsenteret for budgetforslaget for 2019-22, som beskriver de økonomiske rammer, der danner baggrunden for Køge Kommunes budget de næste fire år. Budgetoverskridelser i år på de store velfærdsområder, renovering af Vemmedrupskolen samt et presset anlægsniveau bringer et muligt sparekatalog i spil, ligesom Byrådet i forbindelse med budgetforhandlingerne vil kigge på andre mulige tiltag, så budgettet for 2019-22 kan bringes i balance.

Køge Kommunes Byråd satte i dag gang i den budgetproces, der skal lægge rammerne for kommunens økonomi de næste fire år. Det skete ved et budgetseminar, hvor den økonomiske situation blev præsenteret for Byrådets partier.

En ubalance mellem indtægter og udgifter på i alt gennemsnitligt 82 millioner kroner hvert år over de næste fire år danner en del af rammen for årets budgetforhandlinger. Udgifterne til ældre-, sundheds- og det specialiserede socialområde for voksne og børn har i 2017 og 2018 oversteget det, der var budgetteret med. I 2017 blev udfordringen løst ved, at anlægsbudgettet blev sænket til et meget lavt niveau for en kommune i udvikling. Desuden står Køge Kommune over for uforudsete udgifter på anlægsområdet for næsten 100 millioner kroner til blandt andet Vemmedrupskolen.

På budgetseminaret blev politikerne præsenteret for forskellige muligheder, der har til formål at fremtidssikre Køge Kommunes økonomi. Materialet bestod af både et sparekatalog, men også af en række mulige tiltag, der nu skal tages politisk stilling til.

Forslagene i sparekataloget er udarbejdet af Køge Kommunes administration, og indeholder forslag til mulige effektiviseringer og servicereduktioner. Det er således et input til brug i de politiske forhandlinger, men ikke udtryk for en politisk prioritering. Sparekataloget svarer til den økonomiske udfordring, som der skal findes en løsning på, plus ekstra 30 millioner kroner til mulige omprioriteringer.

Udover sparekataloget, blev Byrådet præsenteret for andre mulige tiltag, der kan være med til at løse udfordringerne. Det drejer sig fx om muligheden for skattestigninger (fx på personskat, skat på erhvervsejendomme og grundskyld), mulige forventninger til sund aldring på ældreområdet og en evaluering af Herning-modellen, hvor flere socialrådgivere er ansat i forebyggelsesøjemed.

Budgetprocessen fortsætter i de kommende uger. Materialet, der er udarbejdet af kommunens administration, og som danner baggrund for politikernes forhandling sendes i offentlig høring frem til den 6. september. På Byrådsmødet den 4. september førstebehandler Byrådet budgettet, ligesom der inviteres til borgerdialog efter byrådsmødet. Den 13. - 14. september tager Byrådet på forhandlingsseminar, og den 9. oktober sker Byrådets endelige beslutning af budgettet i forbindelse med andenbehandlingen.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk