1. juni 2020
Braunstein skal bruge et biprodukt fra Royal Unibrews alkoholfrie øl til at lave håndsprit. Foto: Braunstein
Braunstein skal bruge et biprodukt fra Royal Unibrews alkoholfrie øl til at lave håndsprit. Foto: Braunstein
Foto: //TT-Film
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Braunstien og Royal Unibrew samarbejder om håndsprit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Braunstien og Royal Unibrew samarbejder om håndsprit
Køge - 27. marts 2020 kl. 09:59
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et samarbejde med Royal Unibrew betyder, at Braunstein skal destillere afdampet alkohol fra Unibrews produktion af alkoholfri øl. Det oplyser Braunstein i en pressemeddelelse.

I corona-krisens tegn har Destilleriet Braunstein og bryggeriet Royal Unibrew aftalt et nyt samarbejde. Et biprodukt af alkoholfri øl er afdampet alkohol, og nu vil Braunstein modtage 30.000 liter til videre destillering med henblik på at lave håndsprit.

- Royal Unibrew ringede til os. De spurgte, om vi kunne bruge 30.000 liter, og vi har sagt "ja tak". Vi sparer tid i produktionen af spritten, fordi vi med denne råvare undgår at forgære korn, siger Claus Braunstein.

- Vi har ikke haft tid til at aftale de nærmere detaljer, fordi det skal gå stærkt. Vores indstilling er, at vi sagtens kan arbejde sammen med andre gode kræfter, og derfor går vi ind i det her. Det handler om at levere varen. Alt andet må vi se på bagefter.

Tidligere på ugen henvendte sundhedsmyndighederne sig til bryggeriet på Køge Havn med en forespørgsel, om det var muligt for Braunstein at producere håndsprit. Mandag aften fik destilleriet en godkendelse i hus, så man kan omlægge produktionen.

- Emballage er lige nu en global mangelvare. Det er svært at opdrive de rette flasker med de rigtige propper og dispensere ude på verdensmarkedet, fortæller Claus Braunstein.

Braunsteins nuværende beholdning af flasker skal suppleres op, i takt med at produktionen af håndsprit kommer op i fulde omdrejninger.

Bryghuset Braunstein er kendt for at producere øl, gin og whisky.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk