20. april 2019
Det her er desværre et dagligt syn for øjeblikket rundt omkring i landet, men både brandfolk og landmænd er meget hurtige ti at rykke ud for at få de store markbrande under kontrol så hurtigt som muligt. Billedet er fra tirsdagens brand ved Tureby. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Det her er desværre et dagligt syn for øjeblikket rundt omkring i landet, men både brandfolk og landmænd er meget hurtige ti at rykke ud for at få de store markbrande under kontrol så hurtigt som muligt. Billedet er fra tirsdagens brand ved Tureby. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brandfolk kæmpede hård kamp for at redde to gårde fra markbrand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brandfolk kæmpede hård kamp for at redde to gårde fra markbrand
Køge - 26. juli 2018 kl. 10:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hedebølgen og den historiske tørke giver travlhed hos brandfolkene fra Station Lellinge.

arrow Læs også: Brandvæsen fordobler mandskab til markbrande

Tirsdag var den gal på Bjerrredevej ved Tureby, hvor en stor markbrand forholdsvis hurtigt kom under kontrol og blev slukket af de lokale brandfolk, og allerede onsdag eftermiddag måtte de så på den igen.

- Denne gang gik det ikke helt så let som i tirsdag, for på Valorevej var der faktisk to store gårde, som var i stor fare for at blive opslugt af branden, fortæller Torben Østergaard, der er indsatsleder ved Østsjællands Beredskab afdeling Køge-Solrød.

- Allerede da vi kom derud, var landmændene godt i gang med at prøve at få branden under kontrol, og de havde blandt andet flere gyllespredere fyldt med vand, som blev brugt.

- Vi koncentrerede os derfor i første omgang om at få lavet nogle standsningsbælter for at forhindre ilden i at nå frem til at bygningerne, og efterfølgende kunne vi så tage fat på selve slukningen.

Branden var startet under høstarbejde med en mejetærsker, og det tog nogle timer, før den var helt slukket.

- Vi fik tilkaldt hjælp fra både Solrød og Roskilde, så vi var 20 mand i sving med tre autosprøjter og to tankvogne, så det var en større omgang, siger Torben Østergaard.

Ros til landmænd
- Men stor ros til landmændene, som jo er nødt til at høste og samtidig er så godt forberedte som muligt med gyllevogne, tankvogne og lignende, der holder klar med vand.

Det er tredje gang i denne uge, brandfolkene fra Station Lellinge rykker ud til en større markbrand, og samtidig har der været et hav af mindre naturbrande, som er blevet slukket.

- Det er da hårdt for folkene, for vi er jo også ferieramt, og det er supervarmt at arbejde i de tunge dragter, siger Torben Østergaard.

- Heldigvis har vi hidtil kun haft én af de større markbrande om dagen, og så kan der komme et nyt hold på vagt til dagen efter.

Læs mere på side 15

arrow Ros til rendegraver, spader og pulver­slukkere mod markbrande
26. juli 2018 kl. 11:02 Opdateret: kl. 11:02
arrow Brandvæsen ude til tre markbrande inden for få timer
26. juli 2018 kl. 10:33 Opdateret: kl. 10:37
arrow Brand slukket med gyllespreder
26. juli 2018 kl. 09:31 Opdateret: kl. 09:31

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk