27. marts 2019
I Borup er man klar med en ny esportsforening, og foreningen har tanker om at etablere sig i Borup Kulturhus. Foto: Simon de Visme
gallery icon

Se billedserie

I Borup er man klar med en ny esportsforening, og foreningen har tanker om at etablere sig i Borup Kulturhus. Foto: Simon de Visme
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borup hiver tastaturet frem: Ny esportsforening ser dagens lys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borup hiver tastaturet frem: Ny esportsforening ser dagens lys
Køge - 27. juni 2017 kl. 16:02
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Aktivitetshuset på Møllevej i Borup dannede mandag den 19. juni ramme om et historisk møde. Her blev Køge Kommunes første esportsforening stiftet, og Borup E-sport Klub har nu en formand, seks bestyrelsesmedlemmer og tre suppleanter.

arrow Læs også: E-sport indtager SFO'er og klubber: Trænere skal skabe ordnede forhold

Stiftelsen sker efter længere dialog mellem Borup Borgerforening, DGI og engagerede borgere i byen. Alle mener de, at der et reelt behov for at etablere en forening, hvor konkurrerende unge kan dyrke deres interesse for esport i samme rum.

- Der er dels det sociale aspekt, og så handler det også om, at man i højere grad kan udvikle og gøre de unge til holdspillere, hvis de sidder i samme lokale, siger Maria Brünner, der er nyvalgt formand i Borup E-sport Klub.

Selvom esportsforeningen endnu ikke har fundet de nødvendige penge, lokaler eller har åbnet op for tilmeldingen af medlemmer, så har man allerede en god idé om foreningens fremtidige arbejde. De unge computerspillere, som gerne vil dyrke deres spil på et konkurrenceplan, skal undervises af instruktører, så det ikke bare bliver en net-café.

- Der bliver decideret træning og deling af viden. Vi vil tage det gode med fra foreningslivet og skabe mere strukturerede rammer for de unge, fortæller Kim Andersen, formand for Borup Borgerforening.

Esportsforeningen kigger lige nu på mulige lokaler i Borup Kulturhus, men det kræver i så fald en godkendelse af Køge Kommune. Konkret har esportsforeningen planer om at benytte to lokaler og i alt seks computere. Mens meget af den planlagte undervisning af de unge esportsspillere vil tage udgangspunkt i, hvilket konkret spil de spiller, så er der også planer om at sætte fokus på andre aspekter, heriblandt kost.

- Sandheden er, at man spiller længere og yder bedre på sund kost. Derfor er det også noget, vi tænker at vejlede de unge om, fortæller Maria Brünner.

Som forældre til to unge gamere kender den nye formand også til vigtigheden af at have indblik i, hvad der sker inde bag skærmen.

- Der er behov for mere oplysning til forældrene, for mange af dem ser esport og computerspil som et problem. De glemmer, at tiden har ændret sig, og at der sker meget socialt inde bag skærmen. Det ville være godt for forældrene at blive en del af foreningen, siger Maria Brünner.

arrow Fremtidslinjen tager e-sport til sig: - Det giver ekstra motivation
05. december 2017 kl. 15:02 Opdateret: kl. 14:37
arrow Mere esport i Køge: Ejby vil strukturere de unges computerspil
13. juli 2017 kl. 15:30 Opdateret: kl. 14:18
arrow DGI hjælper Borup med esport: - Forældrenes rolle er central
27. juni 2017 kl. 18:03 Opdateret: kl. 14:28

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk