18. september 2020
Marie Stærke har dog også rosende til ord til Venstre og de tre andre politikere, som i løbet af sommerferien har arbejdet med Søndre Havn-byggeriet. Foto: Jens Wollesen
Marie Stærke har dog også rosende til ord til Venstre og de tre andre politikere, som i løbet af sommerferien har arbejdet med Søndre Havn-byggeriet. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester svarer igen: Venstre blander to ting sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester svarer igen: Venstre blander to ting sammen
Køge - 14. august 2019 kl. 17:02
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som beskrevet i gårsdagens DAGBLADET Køge bankede en entreprenør på vegne af Køge Kyst seks pæle ned i jorden ved Tapperiet på Søndre Havn, men arbejdet, der fandt sted for små tre uger siden, var hverken varslet til naboer eller Køge Kommune.

arrow Læs også: Minister skal se på byggevibrationer og handlemuligheder

I artiklen udtaler flere politikere sig kritisk om sagen om den manglende varsling, som Køge Kyst også beklager. En af dem er Ken Kristensen (V), der blandt andet kritiserer borgmester Marie Stærke (S) for at udtale i DAGBLADET den 10. august, at hun »ikke har en finger at sætte på forvaltningen«, når det kommer til håndteringen af Søndre Havn-byggeriet.

Nærværende avis har forholdt borgmesteren kritikken og Køge Kyst-episoden med nedramningen af de seks pæle.

- Ken Kristensen er stadig ny, og derfor er hans fejlslutning måske forståelig. Men jeg forholdt mig i DAGBLADET til kommunen og forvaltningens håndtering. Den sagde jeg, at jeg ikke kunne sætte en finger på. Det fastholder jeg. Når Ken Kristensen så kritiserer mig for, at Køge Kyst har glemt at orientere om pæleramningen, så blander han to ting sammen, siger Marie Stærke og uddyber:

- Køge Kyst burde have informeret om pæleramningen. Det er en fejl, og det har de beklaget og lovet ikke sker igen. Men det er jo ikke kommunens eller forvaltningens skyld, at Køge Kyst ikke orienterer, og jeg bakker derfor fortsat forvaltningen op.

Hun benytter dog også lejligheden til at sige et par positive ord om den arbejdsgruppe - eller underudvalg om man vil - som Ken Kristensen og tre andre politikere er en del af.

- Jeg vil i samme åndedræt også rose udvalgsformand Niels Rolskov og arbejdsgruppen for at have brugt tid i sommerferien på i samarbejde med forvaltningen at finde løsninger. Selvom det ikke fremgår at udtalelserne i DAGBLADET forstår jeg, at beslutningerne er truffet i enighed, fortæller Marie Stærke.

Borgmesteren ser nu frem til den videre behandling i Klima- og Planudvalget torsdag, hvor der er lagt op til flere tiltag, der skal hjælpe naboerne til byggeriet.

arrow Vil beskytte borgerne: Slut med store byggerier i sommerferien
16. august 2019 kl. 17:02 Opdateret: kl. 13:43
arrow Søndre Havn: Venstre fastholder kritik og bekymring
15. august 2019 kl. 14:45 Opdateret: kl. 13:26
arrow Udvalgsformand: - Det må bare ikke ske
13. august 2019 kl. 14:43 Opdateret: kl. 14:08
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk