17. januar 2019
Borgmesteren præsenterede i selskab med andre borgmestre, kommunale embedsmænd og folketingspolitikere i går bekymringer omkring lovforslag om betalingsparkering. Foto: Kenn Thomsen
Borgmesteren præsenterede i selskab med andre borgmestre, kommunale embedsmænd og folketingspolitikere i går bekymringer omkring lovforslag om betalingsparkering. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester: P-forslag er helt skævt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester: P-forslag er helt skævt
Køge - 25. maj 2018 kl. 13:43
Af Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Køge Kommunes borgmester, Marie Stærke (S), deltog sammen med flere borgmestre og embedsmænd torsdag ved en folketingshøring om et lovforslag, der skal tvinge kommunerne til at aflevere 70 procent af indtægterne fra betalingsparkering til staten.

arrow Læs også: P-betaling jager kunder ud af bymidten

Det skriver DAGBLADET Køge.
Forslaget rammer helt skævt for Køge, mener borgmesteren, der peger på, at nettoindtægterne udelukkende er tiltænkt nye parkeringspladser og bedre p-forhold.

- Overskuddet er planlagt til mere og bedre parkering, eksempelvis nedgravede parkeringspladser. Det får vi ikke selv råd til, hvis forslaget vedtages. Vi har jo bedt private om at gå ind at udvikle blandt andet Rådhusstrædet, og de vil naturligvis gerne have deres investering igen. Hvis alle kommunale pladser så gøres gratis, så er der ingen forretning for de private virksomheder. Derfor har vi ønsket at indføre betalingsparkering, ikke fordi vi har lyst til at opkræve penge, siger hun til DAGBLADET.

Vedtages lovforslaget, vil det gøre det til en underskudsforretning, som kan føre til andre anlægsbesparelser, påpeger Marie Stærke, hvis overordnede synspunkter bakkes op af et enigt Køge Byråd.

Den overordnede præmis bag lovforslaget, som økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille står bag, er, at betalingsparkering ikke skal blive en kommunal pengemaskine. Det erklærer Køge-borgmesteren sig helt enig i, men understreger derpå, at man udelukkende - som loven tilskriver - har tænkt sig at investere et eventuelt overskud i bedre parkeringsforhold.

Læs hele historien i fredagens DAGBLADET Køge.

arrow Kommune protesterer mod regeringens parkeringsplaner
23. maj 2018 kl. 13:34 Opdateret: kl. 13:34

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk