24. maj 2019
Sille Haahr-Aasmul, der er borgerrepræsentant i Højelse, ser gerne, at forvaltningen i Køge Kommune spiller en større rolle i Landsbyforum Køge. Foto: Trine Møller Pedersen
Sille Haahr-Aasmul, der er borgerrepræsentant i Højelse, ser gerne, at forvaltningen i Køge Kommune spiller en større rolle i Landsbyforum Køge. Foto: Trine Møller Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgerrepræsentanter: Landsbyforum skal finde sig selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerrepræsentanter: Landsbyforum skal finde sig selv
Køge - 18. oktober 2018 kl. 15:59
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvad er fremtiden for Landsbyforum Køge, og har den stadig en berettigelse og et formål?

arrow Læs også: Opråb: Der mangler politisk engagement i landsbyforummet

Det var nogle af spørgsmålene, som en af Landsbyforum Køges bærende kræfter stillede i onsdagens udgave af DAGBLADET Køge. Kenn Klinthøj fra Lidemark savner engagement og politisk »commitment«, og hans syn på forummet bakkes tildels op af en af de andre borgerrepræsentanter.

Leif Lørring fra Gørslev er nemlig enig i, at der er plads til forbedring.

- Engagement kommer tit, når der opstår et problem. Hvis der pludselig skal anlægges en stor vej gennem en landsby, samles folk og reagerer imod det. Det samme skete med lukningen af Gørslev Skole, siger han og fortsætter:

- Men ellers kan det være svært for små landsbyer og folk i det åbne land at samle sig og gå ind i et landsbyforum, og derfor kan det være vanskeligt at aktivere folk. Der er ikke problemer overalt.

Er det et tegn på, at arbejdet i Landsbyforum Køge er gået lidt i stå?

- Jeg synes, at vi er for få aktive. Vi er nogle men ikke nok. Det er muligvis, fordi folk ikke magter at bruge kræfter på at mobilisere det hele, når man også har sine egne problemer i landsbyen, for alle er jo frivillige, pointerer Leif Lørring.

Manglende opbakning

Borgerrepræsentanten fra Gørslev ærgrer sig over, at politikerne i byrådet ikke har fundet penge til landsbypuljen i denne omgang, og han efterspørger større interesse fra partierne, når det gælder kommunens landdistrikter.

- I mine øjne mangler der reel opbakning i byrådet, og det illustreres også ved, at landsbypuljen er væk. Det virker generelt, som om den politiske interesse er væk, men der også undtagelser, for der er personer, som reelt har været interesseret i landsbyerne, eksempelvis de tre politiske repræsentanter i Landsbyforum, understreger Leif Lørring.

I Højelse har Sille Haahr-Aasmul fulgt nøje med i udviklingen af Landsbyforum Køge, og landsbyens borgerrepræsentant har oplevet en del usikkerhed om, hvad man konkret skal bruge forummet til.

Hun ser det - ligesom flere andre - som en fordel, hvis forvaltningen spiller en større rolle i arbejdet med Landsbyforum, på samme måde som det er tilfældet med den såkaldte kollektiv trafik-borgergruppe.

Læs hele historien i torsdagens udgave af DAGBLADET Køge.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk