18. januar 2020
Over 40 er mødt op i regnen. Med flaget står Claus Nielsen, formand for Landsforeningen Evnesvages Vel. Foto: Thomas Olsen.
gallery icon

Se billedserie

Over 40 er mødt op i regnen. Med flaget står Claus Nielsen, formand for Landsforeningen Evnesvages Vel. Foto: Thomas Olsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bofællesskab lukker ikke - endnu i hvert fald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bofællesskab lukker ikke - endnu i hvert fald
Opdateret 11. september 2019 kl. 09:36
Køge - 10. september 2019 kl. 12:33
Af Alexandra Mollerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Beslutningen om at lukke Føllehavegård er udskudt på endnu ubestemt tid. Det blev vedtaget på Social- og Arbejdsmarkedsudvalgets møde mandag. Trods stødt silende regn var pårørende, Køge-borgere og medarbejdere fra Agerbækhuse mødt op for netop at påvirke udvalgets beslutning. Om det var fremmødet af mere end 40 mennesker, dialogmødet på Føllehavegård i sidste uge, eller noget helt tredje er uvist, men for nu er lukningen af institutionen sat i bero. Det meddeler formanden i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget, Lissie Kirk (S), i en sms til DAGBLADET:

arrow Læs også: Nyt Føllehavegård skal med i kommunens budgetforhandlinger

»Udvalget besluttede at udsætte sagen om Føllehavegård. Der inviteres til et dialogmøde snarest muligt med de pårørende og Handicaprådet. Udvalget har besluttet, at dette er vores udtalelse om sagen nu. Jeg og vi har ikke yderligere kommentarer«, skriver formanden.

Sagen har efterhånden stået på i snart en måned. Det truende forslag om at lukke institutionen Føllehavegård blev til på et møde i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget den 12. september. Socialtilsyn Øst havde givet stedet et påbud for dets ringe fysiske tilstand, hvor rammerne ikke længere levede op til at understøtte beboernes behov.

På den baggrund skulle kommunen derfor komme med en plan for stedet. Den plan blev at lukke. Og det fik de pårørende på barrikaderne. Der er blevet diskuteret på de sociale medier, der er lavet adskilige udtalelser til medierne, og i sidste uge inviterede de udvalgspolitikerne til dialogmøde. Mødet er siden da blevet nævnt, som det der fik politikernes øjne op for sagens alvor.

Det er lige nu uklart, hvad fremtiden bringer, fordi politikerne har lukket ned for yderligere kommentarer.

arrow Føllehavegård står til mulig redning
25. september 2019 kl. 06:00 Opdateret: kl. 16:33
arrow Føllehavegård: Politikerne vil høre de pårørendes ønsker
20. september 2019 kl. 15:45 Opdateret: kl. 15:51
arrow Hjertevarm protest imod lukning af bosted
10. september 2019 kl. 14:46 Opdateret: kl. 14:58

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk