20. januar 2018
Kenneth Bøgh Andersen var rundt på bogmessen - her på den stand, der handler om hans eget forfatterskab. Han kigger ind bag forhænget, hvor der står: ?Velkommen til Helvede?. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Kenneth Bøgh Andersen var rundt på bogmessen - her på den stand, der handler om hans eget forfatterskab. Han kigger ind bag forhænget, hvor der står: ?Velkommen til Helvede?. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn bag bloddryppende bogmesse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn bag bloddryppende bogmesse
Køge - 20. december 2016 kl. 18:00
Af Else Damsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ungdomsforfatter Kenneth Bøgh Madsen var afgjort et trækplaster, der satte bogmessen på Søndre Skole i det helt rigtige lys, da han mandag gav eleverne indblik i sit forfatterskab, og hvad der driver ham i fuldtidsjobbet som forfatter. Og heldigvis læste han også op af en af sine bøger. Måske inspireret af den forestående jul havde han valgt "Julemandens Død", der rummede alt andet end en gængs julefortælling. I aulaen var der i alt fald stille, mens forfatterens tryllebandt eleverne. Bagefter byttede de roller.

Ligesom Kenneth Bøgh Andersen brugte sin stemme i forskellige tonelejer og varierende styrke, da han læste op for eleverne, rummede bogmessen mange af de samme facetter. Der var puls og engagement. Nogle brugte musik og stearinlys som ekstra virkemiddel. Andre valgte chips eller kakao.

De elever, der havde arrangeret bogmessen, var stolte af at vise frem og fortælle, mens de yngre og ældre elever var nysgerrige efter at opleve, hvad der f.eks. skete bag det let gennemsigtige, sorte gardin ind til Eleanor Hawkens-standen, hvor man kunne lege 'Ånden i glasset', eller i huset ind til Dennis Jürgensens forfatterskab.

Mette Thornbech, der er primus motor for bogmessen, er ikke i tvivl om, at eleverne får flere gode ting med sig efter projektet, der har løbet over tre til fire uger.

- Hovedformålet med bogmessen er den gode læseoplevelse, og vi fornemmer, at det trænger endnu bedre ind, når elever anbefaler bøger til hinanden, end når vi lærere gør det. Desuden skal de lære at tilrettelægge en proces og arbejde sig gennem de mange lag i det arbejde, herunder at vælge en forfatter, læse om forfatteren, vælge en bog og læse den - og ikke mindst at præsentere den, så de får budskaberne bedst frem, siger Mette Thornbech.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk