14. december 2017
20-årige Blyp Knudsen fra Køge skal om få uger til De Forenede Arabiske Emirater for at dyste i WorldSkills under konditor-konkurrencen. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

20-årige Blyp Knudsen fra Køge skal om få uger til De Forenede Arabiske Emirater for at dyste i WorldSkills under konditor-konkurrencen. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blyp skal dyste mod resten af verden: - Det bliver vildt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blyp skal dyste mod resten af verden: - Det bliver vildt
Køge - 24. september 2017 kl. 06:02
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ugens travleste arbejdsdag er cirka tre timer gammel. Udenfor skinner solen, og den værste morgentrafik har lagt sig, men inde hos Herfølge-bageren Hammershus Bageri er der en varm og sydende stemning. På et bord ligger tre små, gennemsigtige plastikæsker med blåbær, hindbær og brombær, og rundt omkring står bageplader med snegle og hindbærsnitter klar til at komme i oven.

arrow Læs også: Konditor-Blyp efter VM: - Det var en kæmpe oplevelse

Kalenderen viser fredag den 22. september, og DAGBLADET Køge er taget til Herfølge for at snakke med den unge konditor Blyp Knudsen, men der er ikke tid til at sidde ned eller tage en pause. Interviewet må laves, mens 20-årige Blyp gør to fødselsdags-lagkager færdige.

Hun stiftede første gang bekendtskab med konditorfaget i 9. klasse under erhvervspraktikken.

- Jeg syntes, det var mega fedt, så jeg valgte at tage grundforløbet. Herefter var jeg heldig med at få en læreplads, kun tre uger efter grundforløbet sluttede, fortæller Blyp Knudsen, der kom i lære hos Conditori & Cafe H.C. Andersen i København.

Den unge konditor blev færdiguddannet i marts 2016, og det seneste cirka halvandet år har hun arbejdet på Hammershus Bageri i Herfølge. Klokken 6.00 fredag startede arbejdsdagen med at gøre lagkager klar, og et par timer senere skal de nu gøres færdige. Kagerne skal pakkes tæt ind i marcipan, der skal tegnes og skrives med flydende chokolade, og de træ slags bær skal pænt placeres.

Tilbage i februar sidste år stod Blyp Knudsen på scenen til DM i Skills, hvor hun efter weekendens konkurrencer fik overrakt prisen som Danmarks bedste konditorlærling. Med titlen som Danmarksmester blev den dengang 19-årige lærling efterfølgende udtaget til den store, internationale WorldSkills konkurrence, som finder sted i Abu Dhabi, hovedstaden i De Forenede Arabiske Emirater.

Konkurrencen, som tæller 51 forskellige såkaldte »skills« eller færdigheder, begynder den 15. oktober, og derfor var fredag den sidste arbejdsdag for Blyp Knudsen, inden hun for alvor går i træningslejr. De næste to uger er taget fri, og de daglige rammer i Herfølge bliver skiftet ud med ZBC i Ringsted, hvor hun sammen med sin træner skal arbejde på de sidste forberedelser.

Blyp Knudsen nævner chokoladeblikfang og karamelopsats, men ellers er den unge konditori ikke meget for at afsløre for mange detaljer til DAGBLADET. For det er vigtigt at overraske.

- Dommerne kan godt lide at blive overrasket. Hvis man lige kommer med en lille detalje i sidste øjeblik, så er det rigtig godt, påpeger Blyp Knudsen, der glæder sig til turen.

- Det bliver helt vildt at komme derned. Jeg kommer nok til at føle mig lidt lille, men vi er en stor, dansk delegation, som skal af sted, og flere fra min familie kommer også med, så jeg glæder mig rigtig meget.

arrow Blyp er DK's bedste konditorlærling
08. februar 2016 kl. 15:47 Opdateret: kl. 14:17
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk