16. december 2017
Biografdirektøren glæder sig over mange gode år i Køge Bio, men også over, at byen nu får en helt ny biograf fremfor den slidte sal hun her stiller op i. Foto: Jørgen Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Biografdirektøren glæder sig over mange gode år i Køge Bio, men også over, at byen nu får en helt ny biograf fremfor den slidte sal hun her stiller op i. Foto: Jørgen Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Biografen der blev gammel i gårde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Biografen der blev gammel i gårde
Køge - 13. maj 2017 kl. 06:00
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Midt i en mørk tid var Køge Bio et lyspunkt, da den åbnede på Torvet i 1940 og tilbød Køgenserne et par sjove timer med underholdning på lærredet.

»Af dette tilsyneladende virvar, af bjælker, spær og sten, rejste sig den moderne biograf«, som Gunner »Nu« Hansen i sin umiskendelige stil fortæller på en gammel film, der kan findes via Filmcentralen. Her er levende billeder fra byggeriet og det efterfølgende rejsegilde, hvor byens bedsteborgere er mødt op for at tage del i festlighederne.

Da borgerne blev budt indenfor den 5. maj 1940 var der da også ros til biografen, der blev regnet for at være en af de mest moderne biografer i Danmark. Det kan man læse i de udklip som Køge Arkiverne ligger inde med.

- Det skal ikke være noget hemmelighed, at jeg i dag ser mig om i denne nye biograf med stolthed og glæde. Den nye biograf står på højde med de bedste i provinsen, lød det fra Direktør Engelstoft, da han bød velkommen til sin biograf.

Gennem de første år var flere af byens fremtrædende personer involveret i driften af det tidlige Køge Bio på placeringen i Nyportstræde, lige op ad spillestedet »Landsbyen«.

Biografen er tegnet af arkitekt Erik Engelstoft; søn af godsinspektør og biografdirektør Laurids Engelstoft. Den nuværende ejer af Køge Bio på Torvet, Laila Christensen, købte i sin tid biografen af Erik Engelstoft, som overtog den efter sin far.

Læs mere i DAGBLADET, lørdag

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk