28. maj 2020
På biblioteket skal man selvfølgelig også holde afstand og sørge for at spritte af. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

På biblioteket skal man selvfølgelig også holde afstand og sørge for at spritte af. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Biblioteket åbner døren på klem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Biblioteket åbner døren på klem
Køge - 19. maj 2020 kl. 14:58
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Køge: Mandag morgen var en mærkedag for bogelskere over hele landet, for her måtte bibliotekerne igen byde indenfor.

Hos Køge Bibliotek stod der folk og ventede fra morgenstunden på at komme ind.

Indenfor fortalte bibliotekschef Jytte Dahl, at personalet også har set frem til igen at stå klar til at servicere brugerne.

- Åbningen var ventet med længsel og det var virkelig dejligt igen at kunne slå dørene op, siger hun mens der hele tiden kommer kunder i butikken, som enten skal aflevere materiale eller hente bestilte bøger og andet hos en af hendes kolleger.

Det er nemlig foreløbig begrænset, hvad man egentlig kan på biblioteket, hvor der er sat »minebånd« op i indgangen som afspærring til resten af biblioteket, fortæller hun:

- Det allervigtigste for os her og nu er at sikre åbningen sker forsvarligt og efter alle sundhedsmyndighedernes krav. Det betyder blandt andet, at man desværre ikke må »tage ophold« og selv gå rundt mellem reolerne.

Så lige nu er genåbningen altså begrænset til, at man kan aflevere materiale, der har ligget hjemme under nedlukningen, og hente materiale, der er bestilt på bibliotekets hjemmeside.

Hun fortæller videre, at i den tid bibliotekerne har hat lukket er meget af personalets tid gået med at lave digital formidling via deres hjemmeside. Det har blandt andet handlet om at guide og inspirere brugere til for eksempel e-bøger og andet materiale, som man kunne have glæde af over internettet.

Da DAGBLADET var på besøg hos Køge Bibliotek gik reaktionerne på den begrænsede genåbning lige fra glæde over endelig at kunne komme indenfor igen til ærgrelse over ikke at måtte gå rundt selv på biblioteket.

Men sådan må det bare være lige nu, understreger bibliotekschefen, der også oplyser, at det selvbetjente bibliotek heller ikke åbner lige foreløbig, for her ville det være noget nær umuligt at styre folks adfærd.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk