20. oktober 2019
Der var stor glæde ved rejsegildet for de nye plejeboliger i Køge Nord i september 2017. Det var 1. etape af projektet med at skaffe nok plejeboliger, men nu er 2. etape udskudt til efter 2024, og gamle og ellers nedlagte boliger skal tages i brug. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Der var stor glæde ved rejsegildet for de nye plejeboliger i Køge Nord i september 2017. Det var 1. etape af projektet med at skaffe nok plejeboliger, men nu er 2. etape udskudt til efter 2024, og gamle og ellers nedlagte boliger skal tages i brug. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Besparelser vedtaget: Der bygges tidligst nye plejeboliger i 2025

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Besparelser vedtaget: Der bygges tidligst nye plejeboliger i 2025
Opdateret 12. juni 2019 kl. 11:40
Køge - 11. juni 2019 kl. 13:33
Af Lars Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De såkaldte budgetanalyser, der er blevet fremlagt i alle de kommunale udvalg i løbet af de sidste 4-5 uger, bliver nu vedtaget en efter en.

arrow Læs også: Seniorråd: Skammelig behandling af de ældre

Som DAGBLADET tidligere har beskrevet er der tale om reelle spareforslag, som først er kommet til offentlighedens kendskab umiddelbart før, de er blevet sendt i høring.

Og i Ældre- og Sundhedsudvalget er alle spareforslagene blevet vedtaget - selvom der har været skarpe protester i høringsperioden.

Seniorrådet har blandt andet - igen - påpeget det markante behov for flere plejeboliger for at få nedbragt den store venteliste, men det har ikke gjort indtryk på hverken forvaltningen eller udvalget.

Forvaltningen bemærker kun, at ingen af de indkomne høringssvar har givet anledning til ændringer, og den indstilling har et enigt udvalg fulgt på det seneste møde.

Et møde der iøvrigt blev afviklet uden deltagelse af formand Bent Sten Andersen fra Dansk Folkeparti, der havde meldt forfald.

Han har tidligere beklaget, at udvalget står med en bunden opgave, der går ud på at finde omkring 11 mio. kr. i besparelser, fordi kommunen samlet skal spare 55 mio. kr. i 2020.

Den største besparelser findes ved at reducere de såkaldte liggedage, hvor færdigbehandlede patienter bliver på hospitalet.

Patienter skal i stedet hjem med det samme, enten i en rehabiliteringsbolig på det nye center ved Køge Station eller i eget hjem med udvidet hjælpe, hvilket vil give en forventet årlig besparelse på 6,9 mio. kr.

Den mest omdiskuterede besparelse er imidlertid udskydelse af de planlagte plejeboliger, der skulle opføres i Køge Nord.

Her har udvalget godkendt, at man alligevel ikke nedlægger Sandmarksbo, at 18 lukkede pladser på Nørremarken Plejehjem genåbnes, og at 15 boliger i det nye center ved Stationspladsen tages i brug.

Det vil betyde, at de planlagte anlægsudgifter kan udskydes til efter 2024, men der vil samtidig komme en merudgift på 3,5 mio. kr. til en nødvendig istandsættelse af de 18 boliger på Nørremarken Plejehjem.

Forvaltningen gør dog opmærksom på, at den valgte besparelse sandsynligvis vil betyde mangel på plejeboliger allerede i 2021, men modellen er som nævnt vedtaget i et enigt Ældre- og Sundhedsudvalg.

Den valgte løsning med at genanvende »sovende kapacitet«, som forvaltningen kalder det, vil give en besparelse i forhold til det nuværende budget på 1,6 mio. kr. i 2020 og på hele 11,6 mio. kr. i 2024.

- Vi er nødt til at balancere ventelisterne mellem »den perfekte verden« og den virkelig verdens økonomi, har Bent Sten Andersen forklaret, dengang spareforslaget blev offentliggjort for en måneds tid siden.

- Derfor er vil lidt afventende lige nu, for vi skal under ingen omstændigheder ende med en overkapacitet af plejeboliger.

arrow Spareforslag: Luk bus 103 og skær i dagtimerne på andre ruter
27. maj 2019 kl. 15:52 Opdateret: kl. 15:52
arrow Sunde ældre skal koste mindre - syge skal hjem fra sygehuset
14. maj 2019 kl. 10:31 Opdateret: kl. 10:31

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk