24. oktober 2019
Entreprenøren Arkil har fået lov til at overskride støjgrænserne i maksimalt halvanden uge - hvis altså de berørte beboere i området giver grønt lys. Foto: Simon de Visme
gallery icon

Se billedserie

Entreprenøren Arkil har fået lov til at overskride støjgrænserne i maksimalt halvanden uge - hvis altså de berørte beboere i området giver grønt lys. Foto: Simon de Visme
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Berørte beboere skal selv sige ok til ny støj-dispensation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Berørte beboere skal selv sige ok til ny støj-dispensation
Køge - 09. november 2018 kl. 06:00
Af Lars Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Beboerne på og omkring Søndre Havn har længe kæmpet mod støj og rystelser i forbindelse med opførelsen af den ene store boligblok efter den anden i området.

Nu har Klima- og Planudvalget på sit seneste møde så givet en entreprenør dispensation for de vedtagne støjgrænser, men der er en lille krølle på udvalgets beslutning.

Der står således i mødereferatet:

»Godkendt, idet entreprenøren dog anmodes om at indkalde de 10 berørte naboer til et orienteringsmøde og sikre deres accept af den valgte metode«.

Baggrunden for udvalgets beslutning er en ansøgning fra firmaet Arkil i forbindelse med fjernelse af en række spunsvægge i et af byggefelterne på Søndre Havn.

Spunsvæggene er tidligere blevet banket ned i jorden, og nu skal de så fjernes igen - og det kommer til at larme.

I ansøgningen skriver firmaet, at »arbejdet forventes at give anledning til omtrent samme støj- og vibrationsbidrag, som da spunsen blev nedvibreret, det vil sige op til cirka 117 dB(A). Ved trækning af spunsen forekommer ikke tydeligt hørbare toner eller impulser, som ved f.eks. ramning eller nedvibrering af spuns. Støjbidraget vil derfor opleves 5 dB(A) lavere end ved nedvibreringen«.

Firmaet har også undersøgt en anden og mindre støjende metode til at udføre arbejdet, men det er dels usikkert, om man så vil kunne få alle spuns-elementer op, og dels vil arbejdet tage 5-6 uger mod 1-1½ uge med den mere støjende metode.

Teknik- og Miljøforvaltningen meddelte den 26. januar 2018 dispensation fra forskriften om støj i forbindelse med nedramningen af de samme spunsvægge, og det skete blaadt andet ud fra den betragtning, at en større støjbelastning over kortere tid er at foretrække frem for, at den samlede arbejdsperiode bliver meget langtrukken.

Firmaet vil udføre arbejdet med at fjerne spunsvæggene tidsrummet mandag-fredag kl. 8-16, og forvaltningen mener, at kun omkring 10 boliger vil blive udsat for et støjniveau over forskriftens støjgrænser.

- På den baggrund har vi valgt at give en dispensation, og det er jeg ret sikker på, at de pågældende beboere vil bakke op om, siger udvalgsformand Niels Rolskov (EL).

- Det er jo bedre at hive plastret af i et hurtigt snuptag, frem for at bruge pinefulde timer på at lirke det af.

- Desuden er vores helt klare forventning, at det trods alt ikke vil larme lige så meget og slet ikke give rystelser på samme måde, som da de pågældende spunsvægge blev rammet ned i jorden, understreger han.

Beboerne får nu altså alligevel det sidste ord, men Niels Rolskov vil ikke sige noget om, hvor mange der eventuelt skal sige nej, før dispensationen alligevel ikke bliver til noget.

- Jeg er sikker på, de når frem til den rigtige løsning, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk