18. januar 2021
Det er en ny situation, som vi må forholde os til, siger Køges borgmester Marie Stærke (S) efter meldingen om, at Høje-Taastrup, Greve, Ishøj og Vallensbæk ikke ønsker Solrød med, hvis man indgår nyt samarbejde om beredskab. Foto: Jens Wollesen
Det er en ny situation, som vi må forholde os til, siger Køges borgmester Marie Stærke (S) efter meldingen om, at Høje-Taastrup, Greve, Ishøj og Vallensbæk ikke ønsker Solrød med, hvis man indgår nyt samarbejde om beredskab. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beredskabskaos: En lille branddør på klem for Solrød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beredskabskaos: En lille branddør på klem for Solrød
Køge - 29. november 2018 kl. 16:04
Af Katrine Wied

Der kan måske stå en lille dør åben for, at Solrød kan komme med i en brandsamarbejde med Køge.

arrow Læs også: Tillidsmand for brandmænd frygter fremtiden

Onsdag skrev DAGBLADET, at Høje-Taastrup, Greve, Ishøj og Vallensbæk overvejer at trække sig ud af brandsamarbejdet i Østsjællands Beredskab og i stedet lave et fælles beredskab de fire kommuner imellem. Samtidig udtalte Høje-Taastrups borgmester Michael Ziegler (K), at han ikke så Solrød som en mulig samarbejdspartner. Samme melding kom fra Roskildes borgmester, Joy Mogensen (S).

Men Køges borgmester, Marie Stærke (S), vil i hvert fald gerne drøfte muligheden for at indgå et samarbejde med Solrød.

- På et teoretisk plan ja. Men det er ikke noget, vi har drøftet politisk. Jeg kender kun sagen fra DAGBLADET. Jeg ved, at dørene ikke er lukket i Køge, men det er en ny situation, og det er klart, at vi skal drøfte situationen nu i forhold til det, vi troede, vi havde at arbejde med, siger Marie Stærke.

Køge besluttede allerede i september, at kommunen skulle trække sig ud af Østsjællands Beredskab. Et af stridspunkterne, der førte til den beslutning, var, at der var forskel på, hvor meget de enkelte kommuner betalte ind til Østsjællands Beredskab. Det har siden ført til en aftale om en ændret betalingsstruktur for de tilbageværende syv medlemskommuner. Men hvis Køge skal indgå i en nyt samarbejde med for eksempel Solrød, vil betalingen også være en knast, der skal løses, understreger borgmesteren.

- Hvis vi skal samarbejde med andre kommuner, er det klart, at sådan noget som betaling vil være en stor del af aftalegrundlaget for, at tingene skal hænge sammen. Der skal være rimelighed i det, siger Marie Stærke og understreger, at der stadig er tale om en tænkt situation.

Økonomiudvalget vil på sit næste møde drøfte den nye udvikling i beredskabet.

arrow Beredskabsdirektør kalder ny kontrakt forsvarlig
11. januar 2019 kl. 09:36 Opdateret: kl. 12:22
arrow Beredskab: Ishøj går sammen med Greve og Høje-Taastrup
04. december 2018 kl. 21:34 Opdateret: kl. 21:27
arrow Alarm i beredskabet: Greve går med Høje-Taastrup
04. december 2018 kl. 14:07 Opdateret: kl. 13:35
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk