18. februar 2019
En 24-årig kvinde tjente 9.800 kroner på at sælge samme rejse tre gange. Nu er hun dømt for bedrageri.Foto: Katrine Wied
En 24-årig kvinde tjente 9.800 kroner på at sælge samme rejse tre gange. Nu er hun dømt for bedrageri.Foto: Katrine Wied
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bedrageri: Kvinde solgte samme rejse tre gange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bedrageri: Kvinde solgte samme rejse tre gange
Køge - 09. september 2018 kl. 14:29
Af Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fremgangsmåden var i alle tre tilfælde den samme i den periode på 11 dage tilbage i juli 2015.

Først satte en nu 24-årig kvinde fra Herfølge en Kreta-rejse med Apollo Rejser til salg på Den Blå Avis, så rettede flere personer uafhængigt af hinanden henvendelse til hende med intention om at købe rejsen, og så solgte hun ad tre omgange samme rejse og modtog depositum og betalinger på samlet 9.800 kroner. Uden nogensinde at overdrage den egentlige rejse eller tilbagebetale pengene, skriver DAGBLADET.

For det er den 24-årige kvinde nu blevet dømt. Hun var tiltalt for bedrageri, og ved Retten i Roskilde blev hun for nylig idømt 60 dages betinget fængsel med ét års prøvetid. Dertil kommer, at hun skal betale pengene tilbage til de i alt fire personer, som hun via MobilePay havde opkrævet depositum og betaling fra.

Den 24-årige kvinde havde ved retsmødets indledning nægtet sig skyldig. Hun forklarede, at det var hendes daværende kæreste, der havde haft rådighed over bankkonto og telefonnummeret, som er tilknyttet MobilePay-kontoen, selvom de er opført i hendes navn. Kvinden havde med andre ord ikke kendskab til kriminaliteten, forklarede hun i retten.

Dommer og domsmænd fandt imidlertid den forklaring utroværdig og konstrueret til lejligheden. Dette begrundende man blandt andet med, at den 24-årige var mødtes med det ene offer for bedrageriet ansigt til ansigt på Køge Station for at vise denne rejsedokumenterne.

Det trak desuden i den skærpende retning, at hun havde solgt rejsen i hele tre tilfælde, mens retten anså det som en formildende omstændighed, at der er gået mere end tre år fra kriminalitet, til sagen er kommet for retten.

Den 24-årige kvinde skal desuden betale for sagens omkostninger.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk