20. juli 2019
Vil de kommende erhvervsbyggerier i helt op til 30 meters højde ved Køge Nord Station sende noget af motorvejsstøjen over i det allerede støjbelastede boligområde på østsiden? Det frygter en række husejere, som nu har sendt et høringssvar af sted til Køge Kommune. Illustration: Reiulf Ramstad Architects
Vil de kommende erhvervsbyggerier i helt op til 30 meters højde ved Køge Nord Station sende noget af motorvejsstøjen over i det allerede støjbelastede boligområde på østsiden? Det frygter en række husejere, som nu har sendt et høringssvar af sted til Køge Kommune. Illustration: Reiulf Ramstad Architects
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beboere frygter for mere støj når højhuse opføres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboere frygter for mere støj når højhuse opføres
Køge - 18. februar 2019 kl. 15:54
Af Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vil de kommende erhvervsbyggerier på vestsiden af Køge Bugt Motorvejen i op til 30 meters højde komme til at udgøre en slags støjreflektor, der i stedet sender støjen over i boligområdet øst for motorvejen?

arrow Læs også: Lokalplan: Støjgener mindskes i nye bydel, når bygningerne skyder op

Det er frygten hos en række husejere, som netop har indsendt et fælles høringssvar til Køge Kommune i forbindelse med høringsfasen for lokalplan 1048 Køge Nord, skriver DAGBLADET.

Lokalplanen vil tillade erhvervsbyggeri i op til otte etager og med en maksimal bygningshøjde på 30 meter.

I høringssvaret, som er underskrevet af beboerne i syv ejendomme på Munkevangen og Dyssevangen på østsiden, lyder det blandt andet:

- Til denne lokalplan må det vække undren, at der placeres et højhusbyggeri langs med vestsiden af motorvejen for at skærme fremtidigt boligbyggeri mod støj. Dette højhusbyggeri vil reflektere og generere støj over mod eksisterende parcelhusområde, der i forvejen er belastet over det tilladelige, skriver husejerne og fortsætter:

- Der er i lokalplan 1048 redegjort for, hvordan denne påvirkes, men ikke noget om, hvordan de eksisterende boligområder øst for motorvejen påvirkes ved dette byggeri. Det ville klæde Køge Kommune at planlægge og løse eksisterende støjproblemer, før nye projekter tilgodeses og igangsættes, lyder det afslutningsvis i høringssvaret.

Niels Rolskov (EL), formand for Klima- og Planudvalget, oplyser til DAGBLADET, at der snarligt kommer et borgermøde, hvor man blandt andet vil redegøre for »hvordan vi arbejder på at gøre noget ved den ulidelige støj fra motorvejen.«

arrow Beboere plaget af stigende støj: - Ville du købe et hus her?
16. februar 2019 kl. 09:57 Opdateret: kl. 15:19
arrow Desperate naboer kæmper med motorvejsstøjen
16. februar 2019 kl. 05:46 Opdateret: kl. 15:07
arrow Stigende vejstøj plager naboer
15. februar 2019 kl. 14:56 Opdateret: kl. 14:56

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk