26. maj 2019
Jeg må stole på mine medarbejdere og deres dømmekraft og på, at de ikke begår ulovligheder. I dette tilfælde er det sket noget ulovligt. Det tager jeg afstand fra, siger baron Christian Wedell-Neergaard, Svenstrup Gods. Foto: Bjørn Armbjørn
Jeg må stole på mine medarbejdere og deres dømmekraft og på, at de ikke begår ulovligheder. I dette tilfælde er det sket noget ulovligt. Det tager jeg afstand fra, siger baron Christian Wedell-Neergaard, Svenstrup Gods. Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Baron om fuglefælde: Jeg er dybt chokeret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Baron om fuglefælde: Jeg er dybt chokeret
Køge - 26. september 2017 kl. 10:10
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Baron Christian Wedell-Neergaard havde intet kendskab til, at hans skytte havde sat en ulovlig rovfuglefælde op på Svenstrup Gods' jorder. Det fortæller han til DAGBLADET Køge.

arrow Læs også: Ornitologer: Godsejer kan ikke løbe fra ansvar

Mandag blev en ulovlig rovfuglefælde med levende fugle i beslaglagt af politiet efter, at et lokalt medlem af Dansk Ornitologisk Forening havde opdaget fælden ude i godsets skov et par kilometer syd for Svenstrup og anmeldt den.

Men Christian Wedell-Neergaard, der er indehaver af Svenstrup Gods og konservativt medlem af Region Sjælland, vidste ikke noget om, at hans skytte brugte sådan en fælde.

- Jeg er dybt rystet over, at det er sket. Det er meget chokerende. Vi accepterer ikke ulovligheder af nogen art på Svenstrup. Derfor er vi glade for politianmeldelsen. Jeg har her til morgen henvendt mig til Midt- og Vestsjællands Politi for at få flere oplysninger og meddelt, at vi gerne vil følge sagen, siger Christian Wedell-Neergaard, der tidligere har været medlem af Folketinget, hvor han var de Konservatives miljøordfører. I dag er han formand for Sygehusudvalget i Region Sjælland.

Fælden er fundet på jord, som tilhører dig. Hvordan kan du undgå at vide, at sådan en fælde bliver brugt?

- Vi har et stort areal på knap 4000 hektar. Jeg må stole på mine medarbejdere og deres dømmekraft og på, at de ikke begår ulovligheder. I dette tilfælde er det sket noget ulovligt. Det tager jeg afstand fra, det er dybt uacceptabelt, siger Christian Wedell-Neergaard.

Hvilke konsekvenser får sagen for skytten?

- Det er svært at diskutere en personalesag. Det vil jeg ikke, så længe der foreligger en politianmeldelse, som vi ikke kender udfaldet af. Men det er klart, at skytten har fået en advarsel. Det fik han omgående, fortæller Christian Wedell-Neergaard.

Den type fælder har været forbudt siden 1960'erne. Hvordan kan jeres skytte finde på at bruge sådan en?

- Det ved jeg ikke. Jeg har ikke kendskab til fældens konstruktion eller måden, den er sat op på. Så det kan jeg ikke svare på.

Undersøger I, om der kan være flere fælder?

- Jeg kan ikke sige, om der er flere fælder. Det er et hypotetisk spørgsmål. Men det er meget alvorligt, det, der er sket. Det tager jeg stærkt afslag afstand fra, og jeg går ud fra, at sagen nu er fuldt oplyst, siger Christian Wedell-Neergaard.

Dansk Ornitologisk Forening opfordrer jægere til ikke at gå på jagt på Svenstrup Gods efter denne sag. Hvad er din reaktion på det?

- Det er DOF's kommentar. Det vil jeg ikke kommentere.

Fælden er beregnet til at fange rovfugle i, særligt duehøg.

Skytten fra Svenstrup Gods risikerer en bøde på 15.000 kroner samt frakendelse af retten til at have jagttegn.

arrow Jægerformand om afsløring: Det er klart ulovligt
03. oktober 2017 kl. 15:03 Opdateret: kl. 12:44
arrow Kendt godsejer fyrer sigtet skytte
03. oktober 2017 kl. 13:48 Opdateret: kl. 12:28
arrow Nyt vidne: Ulovlig jagt på Svenstrup Gods også i 2004
03. oktober 2017 kl. 13:39 Opdateret: kl. 18:40

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk