28. juli 2021
Mads Andersen begynder i Folketinget allerede tirsdag, hvor han skal vikariere for sygemeldte Naser Khader. Foto: Thomas Olsen
Mads Andersen begynder i Folketinget allerede tirsdag, hvor han skal vikariere for sygemeldte Naser Khader. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Barndomsdrøm bliver virkelig: Mads skal i Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Barndomsdrøm bliver virkelig: Mads skal i Folketinget
Køge - 12. april 2021 kl. 13:16
Af Katrine Wied

- Min mandag ændrede sig lige.
Mandag formiddag gik en barndomsdrøm i opfyldelse for byrådsmedlem Mads Andersen. Naser Khader har valgt at sygemelde sig med stress, og det åbner døren for de Konservatives førstesuppleant til Folketinget.

arrow Læs også: Sygemelding sender Næstved-kandidat i Folketinget

- Det er godt nok stort, men selvfølgelig en ærgerlig anledning. Nu får Naser ro, og så ser vi, hvordan det går, siger Mads Andersen.

Mads Andersen var opstillet i Sjællands Storkreds ved folketingsvalget i 2019, hvor han var meget få stemmer fra at få et mandat. Derfor var det et meget velkomment opkald, han mandag fik fra de Konservatives gruppeformand på Christiansborg, Mai Mercado.

- Jeg var på arbejde og stod og snakkede med min kollega, da jeg kunne se, at jeg fik et opkald fra vores gruppeformand. Jeg tænkte, at jeg nok hellere måtte tage den. Siden har timerne gået med det praktiske, for jeg skal begynde allerede i morgen, fortæller Mads Andersen.

Nu glæder han sig meget til sin nye hverdag i Folketinget.

- Det er noget, jeg har brændt for, siden jeg var 12 år. Da det var så tæt på ved folketingsvalget sidst, var det et hårdt slag, at det ikke lykkedes. Nu får jeg mulighed for at komme ind og vise, hvad jeg kan. Det er om at holde fanen højt og tale en masse politik. Det glæder jeg mig til.

Mads Andersen har 12 års erfaring som byrådspolitiker med sig, når han fra i morgen træder ind gennem porten til Christiansborg. Den knap 32-årige politiker blev valgt til Køge Byråd første gang i 2009.

- Jeg tager den lokalpolitiske erfaring med. Det handler blandt andet om at kunne søge kompromiser. Jeg skal selvfølgelig føre oppositionspolitik, men jeg tænker, at jeg kan bruge den sunde fornuft og en masse erfaringer fra virkeligheden, som jeg har med fra byrådsarbejdet, siger Mads Andersen.

Håber på undervisningsområdet

Han ved endnu ikke, hvilke ordførerskaber han skal have, mens han vikarierer for Naser Khader.

- Vi finder ud af ordførerskaber i morgen, men jeg tænker, at vi får travlt. Hvis jeg selv kan bestemme, ville jeg gerne arbejde med beskæftigelse, erhverv og især undervisning. Det er det, jeg synes er spændende og områder, hvor jeg har noget at byde ind med ud over mine holdninger. Her har jeg noget erfaring, man måske kan bruge.

Mads Andersen er i dag formand for Køge Byråds skoleudvalg og har tidligere været formand for erhverv- og arbejdsmarkedsudvalget.

Fortsætter i byrådet

Selv om Mads Andersen nu kan skrive folketingsmedlem på visitkortet, er der ikke planer om, at han skal stoppe i Køge Byråd.

- Jeg har lige vendt det med min gruppeformand, men foreløbig kører vi videre som nu. Jeg har et projekt med skolevæsnet i Køge, som jeg gerne vil gøre færdigt, inden jeg er klar til at stoppe. Vi ved jo heller ikke, om det er for en måned eller et år, siger han.

Hvad glæder du dig mest til?
- Det lyder meget kliche, men det er at skulle skrive under på Grundloven og bare være nede i folketingssalen. Når man har været så mange år i politik, har man drømt meget om det. Selv om jeg plejer at betragte mig selv som rimelig hårdfør, skal jeg nok blive rørt. Det er stort, erkender Mads Andersen.

Indkaldelsen giver dog også lidt udfordringer på arbejdsfronten. Mads Andersen startede rådgivningsvirksomheden Mads og Mikkel sammen med en kompagnon i efteråret. Men det må han nu holde pause fra, mens han er på tinge.

- Jeg har en virksomhed, som jeg også skal drive. Det er lidt en sjov situation, også at jeg starter på Christiansborg allerede i morgen. Jeg er godt klar over, at jeg nok er nødt til at rydde min kalender de næste uger. Men det hører jo med. Jeg må være så meget med på sidelinjen, som jeg kan, siger Mads Andersen.

Mands Andersen fik 3158 personlige stemmer ved folketingsvalget i 2019 og var 327 stemmer fra at blive valgt ind. Mandatet gik i stedet til Brigitte Klintskov Jerkel.

arrow Folketingsmedlem Naser Khader sygemelder sig
12. april 2021 kl. 11:21 Opdateret: kl. 13:02
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk