14. december 2017
Brødrene Christian og Michael (th.) Braunstein har aldrig fornægtet deres store kærlighed til skotsk whisky. Nu er deres egne whiskyer så gode, at de vinder internationale medaljer. Foto: Torben Thorsø
Brødrene Christian og Michael (th.) Braunstein har aldrig fornægtet deres store kærlighed til skotsk whisky. Nu er deres egne whiskyer så gode, at de vinder internationale medaljer. Foto: Torben Thorsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Amerikanerne er vilde med dansk sprut

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Amerikanerne er vilde med dansk sprut
Køge - 19. juni 2017 kl. 18:05
Af Lars Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

KØGE: For nylig dystede 600 forskellige spiritus-produkter på New York International Spirits Competition. Det danske pioner-destilleri Braunstein fik en guldmedalje for sin røgede Braunstein Danica Whisky.

Den urøgede Danica Whisky og Danica Gin fra det køgensiske mikrodestilleri fik sølvmedaljer, da et hold af professionelle indkøbere blindsmagte de mange flydende produkter fra hele verden.

Særkendet ved konkurrencen i New York er, at det udelukkende er lønnede, objektive og professionelle indkøbere, som blindsmager og voterer om smagen.

- Den slags international anerkendelse betyder virkelig meget for os. Da vi startede op i Danmark, var der mange, der rystede på hovedet og syntes, at vi var helt skøre, siger Michael Braunstein.

-I USA er finder man flere mikrodestillerier end mikrobryggerier, og vi er i konkurrence med hele denne underskov af amerikanske mikrodestillerier. Vi er selv inspireret af den amerikanske tradition, og derfor er det en kæmpe ære at vinde i lige præcis New York, siger han.

Brødrene Braunstein er pionererne blandt danske mikrodestillerier, mens USA har en længere og meget udbredt tradition for håndværks-destillering.

- Vi gik fra starten entydigt efter høj kvalitet, så eksempelvis vores gin kunne drikkes alene. De bedste råvarer er helt afgørende for at få en optimal gin til cocktails, siger Claus Braunstein, som er den ansvarlige for driften på mikrodestilleriet Braunstein i Køge.

Tidligere har Braunsteins Danica Gin vundet dobbelt guld i en konkurrence i San Francisco på USA's vestkyst, hvor kulturen er yngre, vildere og mindre traditionsbundet.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk