15. august 2020
Forpladsen ved den nye Hal 3 i Køge Idrætspark er nu blevet allergivenlig. Foto: Køge Kommune
Forpladsen ved den nye Hal 3 i Køge Idrætspark er nu blevet allergivenlig. Foto: Køge Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Allergivenlige træer byder velkommen i Køge Idrætspark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Allergivenlige træer byder velkommen i Køge Idrætspark
Køge - 07. juli 2020 kl. 18:49
Af Lars Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forpladsen ved Hal 3 på Køge Idrætspark står nu færdig med tre nye smukke og allergivenlige birketræer.

Pladsen er belagt med ca. 1.100 kvadratmeter af en stærk belægningssten - arealet på den nye forplads svarer til næste tre basketballbaner eller knap halvanden håndboldbane.

Udover at fungere som indgang til den store Hal 3, skal pladsen tage imod de gæster, der gerne vil slentre en tur på Køge Idrætspark eller de, der skal til idrætsaktiviteter på området enten det måtte være tennis, fodbold, bueskydning, atletik eller kricket. Det skriver Køge Kommune i en pressemeddelelse.

- På pladsen tæt op ad den nye hal facade er der plantet tre skønheder af arten »Betula pendula Dalecarlica«. Deres lette og spinkle udtryk spiller smukt op til den storslåede og solide glasfacade. De tre nye birketræer er med deres hvide bark, de fligede mørkegrønne blade og gule høstfarve en fryd for øjet, skriver kommunen begejstret.

Denne type birketræ blev første gang set på en gård ved navn »Örnæs« i Dalerne i Sverige for 250 år siden. Örnæs-birken har været Sveriges nationaltræ siden 1985.

I modsætning til typiske birketræer bærer Fligebladet Birk - som træet hedder på almindeligt dansk - ikke hanrakler. Det betyder, at træerne ikke afgiver de pollen, som kan være lidt af en plage for allergikere.

Der vil snarest blive opsat en plade i bedet med en lille hilsen fra træerne selv, hvor de fortæller forbipasserende og brugere af Køge Idrætspark om deres allergivenlighed - så træerne forhåbentlig bliver taget godt imod.

- Det er en smuk plads, som byder velkommen på Køge Idrætspark. Pladsen er i den grad med til at styrke strukturen og forbindelsen mellem erhvervsområde, stadion, sportshaller og udearealerne på selve idrætsparken. Og træerne er simpelthen bare prikken over i'et, siger Erik Swiatek (S), formand for Teknik- og Ejendomsudvalget.

Pladsen er bilfrit område med undtagelse af vareleverancer og skraldebiler.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk