
Erkendelsen kan være helt ufattelig svær. Det ved 74-årige Niels Puch de Lasson fra Køge alt om. Han har i mange år selv haft et alkoholmisbrug og kom for halvandet siden frem til, at han måtte have behandling. Han søgte støtte og hjælp til at vænne sig til en hverdag uden alkohol.
Som formand for Lænken Køge, en lokalafdeling af Landsforeningen Lænken, forsøger han nu gennem dialog, hyggelige sammenkomster og arrangementer at dele sine erfaringer med de godt 30 medlemmer, som Lænken Køge har. Foruden den uformelle samtale tilbyder Lænken Køge ambulant alkoholbehandling i lokalerne i Vestergade. 158 borgere fra Køge Kommune modtager behandling, og alkoholbehandler og sygeplejerske Tessa Føhn Madsen møder ofte mennesker, der har måttet tage mod til sig, før de kommer.
- De har generelt lidt mange nederlag, og det kan være utrolig svært at træde ind ad døren her hos os. Det er som regel ikke første gang, de går forbi Lænken, at de kommer ind, for mange ser det som en meget privat sag, siger Tessa Føhn Madsen, der desuden hjalp Niels Puch de Lasson gennem hans behandling. Det nød han utrolig godt af.
- Jeg må næsten hellere citere min kone. Hun sagde, »nu er du i godt humør, og du er positiv igen, så kan jeg se, at du har talt med Tessa i dag, siger han om behandlingen, som han startede i for halvandet år siden.
Læs hele historien i onsdagens udgave af DAGBLADET Køge.
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her