21. november 2018
Retten i Glostrup er skueplads for den store retssag om bestikkelse. Når den er afgjort - formentlig i februar eller marts, venter en udløber-sag mod endnu en tidligere ansat i regionens it-afdeling, som først blev tiltalt og opsagde jobbet i år.
Retten i Glostrup er skueplads for den store retssag om bestikkelse. Når den er afgjort - formentlig i februar eller marts, venter en udløber-sag mod endnu en tidligere ansat i regionens it-afdeling, som først blev tiltalt og opsagde jobbet i år.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aflyttede tiltalte snakkede om julelege, svindel og bedrag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aflyttede tiltalte snakkede om julelege, svindel og bedrag
Køge - 10. november 2017 kl. 06:00
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I de første dage af juni 2015 steg frustrationen mere og mere hos flere af de mænd, der i dag sidder tiltalt for at have givet og modtaget bestikkelse og begået underslæb. It-virksomheden Atea havde klaget over Region Sjællands it-udbud, som den helt nystartede konkurrent 3A-it netop havde vundet.

Bag kulisserne arbejdede politiet på at samle beviser.

Derfor kan retten nu to og et halvt år senere i telefonaflytning og sms-korrespondance høre, hvordan chokket forplanter sig til Lalandia, fodboldturen i Berlin og rødvinen hjemme i Nordsjælland, for nyheden kom fredag den 5. juni grundlovsdag.

Regionen aflyste it-udbuddet på over 100 millioner kroner.

Og de centrale personer i 3A-it var målløse over at opleve deres store sejr blive trukket væk under dem.

Det gjaldt også regionens it-driftschef René Clausen. Han og to andre tidligere ansatte i regionens it-afdeling er i dag tiltalt for at have tilgodeset Atea i årevis og 3A-it ved det store udbud mod at have spist på Michellin-restauranter og nydt luksuriøse udlandsrejser.

Senioranklager Alexander Fält Dzougov kredsede i Retten i Glostrup onsdag især om René Clausens rolle i forhold til de tre aflyttede stiftere af 3A-it.

Tidligere koncerndirektør i Atea og medstifter af 3A-it Peter Trans afviste, at muligheden for at lave nogle »snydere igen«, handler om at svindle - hverken med det annullerede eller et kommende udbud. - Det giver ikke mening, vi har ikke snydt, René har ikke snydt. Hvis man har så stort et udbud (hvor Region Sjælland havde inviteret Forsvaret og Rigspolitiet ind samt potentielt de øvrige regioner, red), kan det ikke have været aftalt. Der er ikke tale om noget strafbart, leverandører har lov til at skaffe sig fordele, forklarede Peter Trans i vidneskranken.

Få dage før han og fem af de andre seks medtiltalte blev anholdt, var Claus Hougesen, tidligere koncernchef i Atea og administrerende direktør i 3A-it ivrigt i gang med at spekulere over, hvordan firmaet kunne vinde et eventuelt nyt udbud i Region Sjælland:

»Vi må have en snak med René. Vi vinder ikke den her, hvis ikke han sætter hele lortet på spil for os. Nu har Clausen jo hjulpet os i den første runde«

René Clausen afviste i retten, at han havde haft indflydelse på, hvem der vandt udbuddet - hvor 3A-it bød 20 millioner kroner under Atea.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk