21. marts 2019
Jørgen Chr. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Advokat: Mint må til Thailand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Advokat: Mint må til Thailand
Opdateret 06. oktober 2018 kl. 08:44
Køge - 06. oktober 2018 kl. 08:01
Af Henrik Førby Jensen og Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når Thai Airways flyet TG951 mandag 14.25 afgår fra Københavns Luft vil 13-årige Atcharapan »Mint« Yaungyai og hendes mor Ratre Thøgersen være blandt passagererne, hvis familien følger deres advokats anbefaling.

arrow Læs også: Indsamling til udvist pige er eksploderet: Støtten vælter ind

Det fortæller advokat Eddie Omar Rosenberg Khawaja, der er familiens advokat i sagen. Fredag udtrykte Mints stedfar Frank Thøgersen håb om, at et sagsanlæg mod den danske stat kumme nå at få opsættende virkning under den følgende retssag, men det er helt urealistisk at forestille sig, at den opsættende virkning - hvis den besluttes - kan nå at træde i kraft, inden flyet letter fra Kastrup, forklarer Eddie Omar Rosenberg Khawaja.

- Jeg har kun læst Udlændingenævnets afgørelse, men har ikke modtaget sagens akter endnu. Desuden vil det i hvertfald tage nogle uger, inden retten har behandlet et sagsanlæg. Indtil videre har derfor ikke yderligere kommentarer, siger han.

Lader familien Atcharapan »Mint« Yaungyai blive i Danmark længere end mandag, risikerer hun at få indrejseforbud i to år, oplyser hendes stedfader. Familien har overvejet muligheden for at flytte til Sverige, men advokatens råd er altså at lade mor og datter flyve sammen til Thailand mandag.

Familiens plan er så at lade slægtninge - eventuelt hendes ældre søstre - lade sig tage af hende, indtil de om tre måneder kan søge om turistvisum til hende.

- Jeg forstår nu ikke, at den danske stat kan påtvinge slægtninge i andre lande at tage sig af et barn - men det synes de altså. det er helt ude i hampen efter min mening, siger Frank Thøgersen.

arrow Ålen fortsætter kampen for Mint
25. februar 2019 kl. 15:31 Opdateret: kl. 13:53
arrow Sverige er stadig ikke den rette udvej for Mint og hendes familie
22. februar 2019 kl. 13:07 Opdateret: kl. 12:41
arrow Nye regler hjælper ikke Mint
20. februar 2019 kl. 11:41 Opdateret: kl. 11:42

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk