19. oktober 2018
Der arbejdes koncentreret på »Tanker på Træk«..
gallery icon

Se billedserie

Der arbejdes koncentreret på »Tanker på Træk«..
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Årets juleskulptur er en kæmpe guitar på hjul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets juleskulptur er en kæmpe guitar på hjul
Køge Onsdag - 19. november 2017 kl. 15:00
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er stor travlhed på Produktionshøjskolen Klemmenstrupgaard i disse dage. Elever på den kreative linje, den grønne linje, smede- og tømrerlinjen er alle i gang med at færdiggøre årets store juleskulptur, der 30. november klokken 10 bliver afsløret på Torvet i Køge.

Årets udsmykning har fået titlen »Tanker på træk« - en fire meter lang guitar med lysende guitarstrenge og tilsyneladende tilfældige bogstaver på gribebrættet anbragt på en vogn med gammeldags vognhjul. Værket er udtænkt af den lokalt kendte musiker Kim Schwartz.

Han forklarer om værket:
- Bogstaverne handler om, at man sagtens kan blive til noget, selvom man måske ikke er så god til at læse - det er vi mange, der er et levende bevis på. Det grundlæggende er, at vi allesammen kommer et sted fra og vi skal allesammen et sted hen. Jeg tror, vores primære opgave er at lære, tilgive, elske og give videre. Selvom det kan være svært, skal vi allesammen »igennem« som mennesker. Vi skal finde vores hylde. For mig er det musikken - og det er troubadurens opgave at rejse fra by til by og fortælle historier.

Det er fjerde gang, produktionshøjskolen udfører en juleudsmykning i samarbejde med ETK som en del af kampagnen »Køge - en ren fornøjelse«. Tanken er, at man ikke har lyst til at smide affald, hvor der er noget smukt at se på.

I 2014 designede Anette Kaa-Bødker et juletræ med kjøge-høns på toppen, i 2015 producerede eleverne store stjerner udtænkt af Vibeke Frost og sidste år var det Peter Aalbæk Jensen, som stod bag værket »Himmelgrisen«. De tre værker bliver malet op og gjort klar til opstilling af elever på produktionshøjskolen og bliver i juletiden placeret ved Ejby Medborgerhus, i Borup Center og i Ølby Centret.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk