24. maj 2019
David P . D. Woldbye, lektor, cand. med., ph.d, ved Laboratorium for Neural Plasticitet på Panum Instituttet, modtager Dana Lim Prisen 2018 hos Dana Lim A/S i Køge. På billedet er han omgivet af formand for Kaj Hansens Fond Mogens Overgaard (tv.) og adm. direktør Lars Christensen. Foto: Claus Birch.
gallery icon

Se billedserie

David P . D. Woldbye, lektor, cand. med., ph.d, ved Laboratorium for Neural Plasticitet på Panum Instituttet, modtager Dana Lim Prisen 2018 hos Dana Lim A/S i Køge. På billedet er han omgivet af formand for Kaj Hansens Fond Mogens Overgaard (tv.) og adm. direktør Lars Christensen. Foto: Claus Birch.
Foto: Claus Birch/Foto: Claus Birch
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Årets Dana Lim Pris går til ADHD-forskning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets Dana Lim Pris går til ADHD-forskning
Køge - 09. oktober 2018 kl. 07:00
Af Lars Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I hver skoleklasse i Danmark sidder i gennemsnit ét barn med diagnosen ADHD, og har dermed massive problemer med opmærksomhedsforstyrrelser. Omkring tre procent af os bokser med lidelsen ind i voksenlivet, mange uden at blive behandlet korrekt for det. Statistikken taler sit tydelige sprog: ADHD er en af de mest udbredte lidelser i befolkningen.

Mennesker med ADHD lider af udbredt koncentrationsbesvær og kan have svært ved at føre et normalt liv, hvis ikke de får den rette behandling. Det er udgangspunktet for det forskningsprojekt, som Dana Lim-prisen i år støtter.

Prisen blev overrakt i Køge hos Dana Lim, som er landets største producent af lim, spartel- og fugemasse.

Her er socialt ansvar en naturlig del af hverdagen. Det er Dana Lims ejer Kaj Hansen Fonden, der årligt uddeler prisen til videnskabelig forskning, der fremmer dansk erhvervsliv eller samfundet.

Med prisen følger der i år et beløb på 430.000 kr.

Prisen blev modtaget ved prisfesten i fredags af læge og lektor på Københavns Universitet, David Woldbye, som leder forskningsprojektet på Panum Instituttet. Om prisen forklarer han:

- Prisen og det medfølgende beløb skal finansiere forskning til bedre at forstå, hvad der sker i hjernen hos ADHD-patienter. Det er vores håb at denne forskning i så fald kan føre til bedre medicinsk behandling af patienterne, siger David Woldbye og tilføjer, at mange patienter underbehandles, fordi det er et kontroversielt område, der hersker forskellige holdninger til.

David Woldbyes forskningen skal derfor bidrage med mere viden på området, og det sker med udgangspunkt i laboratorieforsøg. Nogle af de nyeste teknikker tages i brug, når signalstofferne i hjernen skal undersøges og bringe viden om, hvordan de præcist styrer vores opmærksomhed:

- Til forsøgene bruger vi for eksempel en helt ny teknik, der gør, at man kan kigge ind i de forskellige hjerneregioner og se, hvordan de reagerer, når de udsættes for forskellige tests. Vi håber dermed, at vi for første gang nogensinde kan visualisere, hvad der sker i forskellige dele af især for-hjernen, når vi udsætter den for ADHD-medicin, siger forskeren, som er meget glad for at kunne fortsætte sine forsøg i fuldt omfang med bidraget fra Dana Lim Prisen.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk