23. november 2017
Filmmanden Peter Aalbæk er kommet på landet for at blive. Foto: Kim Rasmussen
Filmmanden Peter Aalbæk er kommet på landet for at blive. Foto: Kim Rasmussen
Foto: RIECK
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ålen vil bygge en helt ny økoby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ålen vil bygge en helt ny økoby
Køge - 08. marts 2017 kl. 13:12
Af Lars Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Filmproducenten Peter Aalbæk har for alvor skiftet den røde løber, champagneglasset og cigaren ud med arbejdsbukser, fleecetrøje og støvler. Nu vil han nemlig i løbet af de kommende år etablere en økolandsby i forbindelse med sin gård i Herfølge. Det skriver Magasinet Natur & Miljø.

arrow Læs også: Ålens landsby-drømme kan bremses af Fingerplanen

Peter Aalbæk har gennem de sidste 10 år opkøbt omkring 125.000 kvadratmeter jord bid for bid - i starten uden noget egentligt formål.

Hans egen gård ligger klods op ad jorden, og efterhånden som han har lært at drive økologisk landbrug, at slagte grise og har fået etableret et gartneri, er idéen så småt begyndt at tage form.

Derfor er planen, at Peter Aalbæk i 2020 vil begynde etableringen af 50-60 huse bygget i ler og halm, der skal udgøre den selvforsynende økolandsby Hegnetslund. I landsbyens forsamlingshus vil der blive serveret mad til byens familier alle ugens hverdage med produkter fra det omkringliggende økolandbrug. Og de beboere, der lyster, kan arbejde for landsbyen.

- Jeg har boet i kollektiv næsten hele mit liv og ved, at tvang skaber ulyst. Alt skal være baseret på frivillighed. Og hvis man hellere vil gøre karriere uden for landsbyen, betaler man bare for de produkter, man køber, fortæller han til Magasinet Natur & Miljø.

Landsbyen får sin egen møntfod Smuf som dem, der arbejder for landsbyen, vil blive lønnet med og kan bruge til at bytte sig til varer.

Om filmproducentens ansigt skal være på mønterne vil han ikke afvise.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk