21. september 2020
Der kommer snart endnu 500 lejligheder på Søndre Havn i Køge.
Der kommer snart endnu 500 lejligheder på Søndre Havn i Køge.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 500 nye bæredygtige boliger på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

500 nye bæredygtige boliger på havnen
Køge - 08. december 2019 kl. 12:18
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Arkitekterne bag Mangor & Nagel samt Tegnestuen Vandkunsten skal tegne fem karréer med 500 bæredygtige boliger i Søndre Havn, Køge. Projektet kommer til at udgøre et helt nyt kvarter med moderne boformer.

Opgave omfatter tre sydligt orienterede karréer med 300 leje- og ejerboliger i første række til den naturskønne strandeng. For at fremme diversiteten tilknyttes endvidere Tegnestuen Lokal, lyder det i en pressemeddelelse fra PensionDanmark.

Her fortælles det videre, at i stueetagerne etableres udadvendte boligfællesskabsfunktioner samt ca. 1.000 kvadratmeter til detailhandel og erhverv. Mangor & Nagel Arkitekter skal også stå for den 10.000 kvadratmeter store kælder samt landskabsopgaven med udformningen af gårdrum og grønne kiler, mens SLA Arkitekter varetager engkantzone og bygader.

Tegnestuen Vandkunsten har fået tildelt den nordlige del af det nye kvarter bestående af to tilstødende byggefelter med i alt 200 leje- og ejerboliger direkte ud til Køge Havn. Ligesom for den sydlige etape står Vandkunsten også for landskabsopgave, for at etablere 1.000 kvadratmeter erhverv, samt udadvendte fællesrum til benyttelse for den enkelte karré og hele kvarteret. Der etableres også 7.000 kvadratmeter sammenhængende kælder. De to tegnestuer vil samarbejde om den endelige udformning af de nye boliger og byrum, så der sikres en stærk arkitektonisk, materialemæssig og bymæssig sammenhæng.

PensionDanmark er bygherre for det samlede projekt, der er udviklet i samarbejde med udviklingsselskabet Køge Kyst P/S, og kommer til at omfatte både lejeboliger og projektsalgsboliger. Det er Enemærke & Petersen, der efter planen bliver entreprenør på byggeriet, og Oluf Jørgensen A/S er valgt som ingeniør og projekteringsleder på både den sydlige og nordlige etape.

Tove Skrumsager Frederiksen, projektdirektør i udviklingsselskabet Køge Kyst ser frem til det kommende projekt:

- Vi har altid et meget tæt samarbejde med bygherrer, tegnestuer og rådgivere, for i Køge Kysts kvalitetsmodel gælder særlige forhold om arkitektonisk kvalitet, om bæredygtighed, byliv og diversitet, når man bygger i Køge Kyst. Men det er første gang, vi sidder så mange omkring bordet i så stort et projekt med fem karréer på én gang, og det samarbejde forventer jeg mig meget af, siger hun.

- Jeg tror, at to plus to giver fem, og at vi kommer i mål med et helt unikt projekt og en ny måde at bygge kvarterer på.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk