21. januar 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 140 tons tunge broelementer hejses på plads over motorvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

140 tons tunge broelementer hejses på plads over motorvejen
Køge - 11. december 2017 kl. 13:01
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fra fredag til mandag må bilister på Køge bugt motorvejen indstille sig på, at der kun vil være to farbare spor i hver retning med nedsat hastighed, når arbejdet med Køge Nord Stations gangbro går ind i næste fase, oplyser Banedanmark.

arrow Læs også: Weekendens broløft ved Køge Nord Station er aflyst

Fra fredag den 15. december og frem til mandag den 18. december hejses de næste broelementer således på plads henover Køge Bugt Motorvejen

- Vi skal hejse to broelementer på henholdsvis 149 og 139 tons på plads, og det ene element skal monteres henover Danmarks mest trafikerede motorvej. Det kræver præcision og plads, da vi skal bruge to store kraner til at løfte de tonstunge broelementer på plads. Derfor er det også nødvendigt at omlægge trafikken, imens vi udfører arbejdet, siger Kristian Hoffmann, byggeleder i Banedanmark.

- Vi har et tæt samarbejde med Vejdirektoratet, der hjælper os med at få trafikken til at glide så glat som muligt. Man må forvente lidt længere rejsetid, når vi omlægger trafikken og reducerer antallet af kørespor fra fire til to i hver retning.

Banedanmarks entreprenør Bladt Industries ser frem til den kommende montage, der bliver endnu en vigtig etape i byggeriet af den spektakulære gangbro til Køge Nord Station.

- Arbejdet med den nye gangbro er indtil videre primært foregået ved S-banen gemt væk bag støjvæggene ved motorvejen. Vi ser nu frem til, at gangbroen bliver synlig for alle, der kører forbi på Køge Bugt Motorvejen, udtaler Divisionschef Kim Bringsjord, Bladt Industries.

Montagen af de i alt seks elementer til den 225 meter lange gangbro, er delt op i flere etaper.

Det første element blev monteret henover S-banen i starten af november, og de næste to elementer løftes på plads henover Køge Bugt Motorvejens nordgående spor i den kommende weekend.

De tre sidste elementer forventes at ske i starten af 2018.

Fra fredag aften den 15. december og frem til mandag morgen den 18. december ledes trafikken fra de fire nordgående spor over i to af de sydgående spor.

Det betyder, at der kun vil være to spor farbare i hver retning med nedsat hastighed, mens montagen finder sted.

Montagen af de tonstunge elementer kræver gode vind- og vejrforhold, og derfor tager Banedanmark forbehold for ændringer i tidsplanen.

Når gangbroen til Køge Nord Station står færdig, strækker den sig over S-banen, Køge Bugt Motorvejen samt den nye bane mellem København og Ringsted.

Gangbroen skal fra maj 2019 gøre det muligt hurtigt og enkelt at skifte mellem S-banen på den sydlige side af Køge Bugt Motorvejen og den nye bane mellem København og Ringsted på den nordlige side af motorvejen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk