15. oktober 2021
Det er en hastesag, siger SF-politiker Jacob Mark, som er gået ind i sagen om udvisning af 13-årige Mint til Thailand. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Det er en hastesag, siger SF-politiker Jacob Mark, som er gået ind i sagen om udvisning af 13-årige Mint til Thailand. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 13-årig pige udvist: Minister skal tage stilling til Mints sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

13-årig pige udvist: Minister skal tage stilling til Mints sag
Køge - 07. marts 2018 kl. 17:02
Af Katrine Wied

Integrations- og udlændingeminister Inger Støjberg kommer til at tage stilling til sagen om 13-årige Mint fra Køge, der skal uvises af Danmark til Thailand på fredag. Det sker, fordi SF's gruppeformand i Folketinget, Jacob Mark, har stillet spørgsmål om sagen til ministeren.

arrow Læs også: Mint-lov vedtaget: - Fornuften har sejret

Jacob Mark er stærkt forundret over den afgørelse, som Udlændingestyrelsen har truffet om 13-årige Atcharapan Yangyai, der kaldes Mint. Hun bor sammen med sin thailandske mor, Ratre Thøgersen, og morens danske mand, Frank Thøgersen, i Skovparken i Køge. Det har hun gjort siden maj sidste år, lige som hun går i 7. klasse på Hastrupskolen.

Alligevel vurderer Udlændingestyrelsen i et brev til Mints mor, at Mint ikke har nogen mulighed for at blive integreret i Danmark. Men det kan ikke være rigtigt, mener SF-politikeren.

- Jeg fik øje på sagen for flere dage siden. Jeg fik Frank, som er min gamle lærervikar, til at sende mig sagen. Det ser helt skørt ud, siger Jacob Mark.

- Det er en pige på 13 år, som går i modtageklasse og har alle muligheder for at blive integreret. Jeg forstår ikke Udlændingestyrelsens begrundelse. Jeg vil derfor bede om en redegørelse for, hvad der ligger til grund for den vurdering af, at hun ikke kan blive integreret. Hun er en ung pige, der går i folkeskole og vil gøre alt for at blive integreret, siger Jacob Mark.

Udlændingestyrelsen har krævet, at Mint rejser ud af landet allerede en uge efter, at moren fik brevet, selv om der er en otte ugers klagefrist over afgørelsen. På den baggrund håber, Jacob Mark, at man foreløbig vil lade Mint blive i Danmark, indtil man har vurderet sagen en gang til.

- Min opfordring er, at man giver familien noget ro, og at man kigger på sagen igen. Jeg kan ikke forstå, at hun ikke skulle få lov til at blive her. Hendes mor bor her, hun går i skole her. Hun har alle muligheder for at blive en del af det danske samfund, siger Jacob Mark, som understreger, at ministerens behandling skal gå stærkt.

- Jeg beder om et hastesvar fra ministen, men jeg ved ikke, hvornår jeg får svar. Jeg er i løbende kontakt med Frank, som er i løbende dialog med Udlændingestyrelsen for at få nogle flere svar. Forhåbentlig er sagen klaret, inden jeg får svar, siger Jacob Mark.

arrow Lov er vedtaget: Nu kan Mint blive i Danmark
19. december 2019 kl. 10:18 Opdateret: kl. 11:05
arrow Møde: Mattias Tesfaye fortæller om udlændingepolitikken
17. november 2019 kl. 15:29 Opdateret: kl. 14:58
arrow Mints papfar tager hatten af for politikere trods udvisning
15. november 2019 kl. 00:13 Opdateret: kl. 19:14
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk