10. juli 2020
Matias Kristensen foran sit selvportræt. Foto: Henrik Førby jensen
gallery icon

Se billedserie

Matias Kristensen foran sit selvportræt. Foto: Henrik Førby jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vemmedrup elever udstiller selvportrætter og bybilleder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vemmedrup elever udstiller selvportrætter og bybilleder
Køge Onsdag - 10. november 2018 kl. 14:56
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selvportrætter og bybilleder er temaerne for en billedudstilling på Køge Bibliotek, som elever fra 6. og 7. klasse på Vemmedrupskolen har skabt. Tirsdag formiddag var der fernisering på udstillingen med deltagelse af borgmester Marie Stærke (S), elever og forældre. Christina Brodersen var da også en mere end almindeligt glad og stolt billedkunstlærer.

- Billederne blev faktisk færdige for halvandet år siden og har været gemt af vejen på grund af skimmelsvamp. Eleverne måtte ikke få dem med hjem, fordi vi så ville sprede skimmelsvampen. Men det var blevet så gode, at jeg gik til vores skoleleder og sagde: »De billeder må renses og vises frem«, fortæller Christina Brodersen.

Som sagt, så gjort - billederne blev rensede. Og så fik en af elevernes far en god idé: Hvad med at få dem udstillet på rådhuset? Skolen tog kontakt til borgmesteren, men det viste sig, at en udstilling på rådhuset ikke var en mulighed.

- Og så var det rigtig dejligt, at der var et hul i kalenderen på Køge Bibliotek, griner Christina Brodersen.

På udstillingen kan man se resultatet af hendes undervisning. Sort-hvide portrætter og farverige billeder med inspiration fra forskellige storbyer. Et imponerende resultat, som Marie Stærke da også fremhævede i sin lille tale til eleverne.

- Jeg må sige, at det er nogle imponerende billeder. Og det siger jeg altså ikke bare fordi, det er sådan noget, voksne skal sige. Jeg kan rigtig godt lide de stærke farver på bybillederne og portrætterne er meget præcise. I kigger forskellige steder hen - de er meget personlige. Det tyder på, at I har nogle rigtig gode lærere til at undervise jer. Jeg ville gerne have haft billederne hængende på rådhuset, men der er en masse regler, som gør, at det ikke kan lade sig gøre. Så var det godt, at det kunne lade sig gøre her på Køge Bibliotek - tak for det, sagde hun.

En af de dygtige elever er Matias Kristensen fra 6.B, som har lavet et portræt, der på én og samme tid er vellignende og personligt. Men tegning er nu ikke noget, han bruger meget tid på og han er tilsyneladende sin egen hårdeste kritiker.

- Jeg har det fint nok med, at min tegning er blevet udstillet , men jeg kan faktisk slet ikke lide at tegne. Min dansklærer hjalp mig, siger han (Christina Brodersen er også klassens dansklærer red.).

Sådan føler en del elever i udgangspunktet - at de ikke har evnen til at tegne. Men med de rette anvisninger, kan det lade sig gøre, påpeger Christina Brodersen. Og billederne taler deres eget sprog: Alle de udstillede billeder har deres eget udtryk.

- Og det er jo også en del af det her - at give eleverne en succesoplevelse, siger billedkunstlæreren.

Udstillingen af elevernes billeder kan ses til og med mandag den 19. november.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk