15. juli 2020
Det ser ud som om kloakken på kulturtorvet er stoppet, men der er en god forklaring på vandpytterne. 

Foto: Torben Thorsø
Det ser ud som om kloakken på kulturtorvet er stoppet, men der er en god forklaring på vandpytterne. Foto: Torben Thorsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vand siver fra kulturtovet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vand siver fra kulturtovet
Køge Onsdag - 11. januar 2020 kl. 10:45
Af torben thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det fugtige vejr har blandt andet skabt store putter på Kulturtorvet i Køge, hvor der i øjeblikket er en stor vandpyt ved en af området nye kloakhuller. Normalt ville vandet sådan et sted forsvinde hurtigt, men der er faktisk en god forklaring på at det ikke forholder sig sådan på kulturtorvet.

Det forklarer Erik Swiatek (S), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Køge:

- Det nuværende Kulturtorv er anlagt som et midlertidigt anlæg i et samarbejde mellem Køge Kommune og Køge Kyst. Det er sket for at aktivere det store byrum, der ellers ville fremstå som et tomt grusareal indtil underføringen skal anlægges. Installationerne er derfor også udført som midlertidige løsninger, hvor eksempelvis afvandingen sker til faskiner (hullede rør, hvorfra vandet siver ned i jorden, red.) under belægningen. Hvis det derfor har regnet i længere tid vil der derfor kunne ske opstuvning af vand på arealet. Når arealet har opfyldt sin funktion som arbejds- og oplagsplads til det nye Strædet og Slipperne, samt anlæg til underføringen, vil det endelige anlæg blive etableret med tilhørende tekniske installationer.

Så selvom man altså i øjeblikket skal gå i en stor bue om kloakken er det íkke fordi der er noget galt med systemet nedenunder, for der er slet ikke lagt kloakrør ned endnu, som kan lede vandet væk.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk