19. april 2019
Sylvia Mmboga Kiberenge løber over målstregen ved søndagens Erimitageløb i vindertiden 46.33 minutter.
gallery icon

Se billedserie

Sylvia Mmboga Kiberenge løber over målstregen ved søndagens Erimitageløb i vindertiden 46.33 minutter.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: VUC kursist vinder Erimitageløbet for tredje gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VUC kursist vinder Erimitageløbet for tredje gang
Køge Onsdag - 10. oktober 2018 kl. 11:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 28 årige Sylvia Mmboga Kiberenge er en sej kvinde, der har været i Danmark siden 2012. Hun læser på VUC Roskilde i Køge og vil gerne være pædagog. Søndag vandt hun den 50. udgave af Eremitageløbet (13,3 km) på tiden 46.33 minutter. et løb med ialt cirka 14.000 deltagere.

Sylvia Mmboga Kiberenge startede som au pair i Danmark og læser i dag AVU (almen voksen uddannelse - 9.-10. klasse) på VUC Roskilde i Køge. Rent sportsligt er drømmen at repræsentere Danmark ved OL. hun kommer fra fattige kår i Nairobi i Kenya.

- Jeg kommer fra et slumområde og min mor havde svært ved at få arbejde. Vi havde ikke meget mad. Derfor startede jeg til fodbold og i en løbeklub, fordi der ofte var mad til børnene der. Jeg er glad for at bo i Danmark, og min mand støtter mig meget. Min mor og bror bor stadig i Nairobi. I starten var det svært at komme ind på livet af danskerne. De er ikke så åbne, som der hvor jeg kommer fra. Der holder naboerne naturligt øje med hinanden, og spørger ind til, hvordan man har det, siger vinderen.

Der går meget tid med daglig træning, ligesom Sylvia Mmboga Kiberenge deltager i mange konkurrencer og træningslejre med løbeklubben Sparta. Hun prioriterer dog også undervisningen på VUC højt.

- Jeg synes alle klassekammerater på VUC er søde og hjælpsomme. Jeg prøver at snakke med alle. Jeg har matematik og naturvidenskab og har afsluttet dansk. Jeg synes det er vigtigt at blive ved med at øve sig i at udtale dansk og lære grammatikken, samtidig med at det er spændende at diskutere og argumentere omkring de emner vi har, siger Sylvia Mmboga Kiberenge.

TV2 på besøg
Mandag den 8. oktober var TV2 Sporten forbi på Sylvia Mmboga Kiberenges matematikhold på AVU. TV2 laver en dokumentarfilm om Sylvia og hendes vej mod OL. Dagen før havde hun vundet Eremitageløbet for kvinderne for tredje gang. Det er langt fra tilfældigt - der ligger mange timers træning bag sejrene

- Jeg løber hver morgen cirka en time og så efter skole løber jeg halvanden time eller to timer. Jeg lever sundt og sørger for meget søvn, omkring 9-10 timer, så jeg er frisk igen. Hvis jeg er træt, tager jeg bare en rolig tur. Jeg træner i løbeklubben Sparta og vil gerne være bedre hele tiden. Jeg håber på at nå til OL for Danmark, når jeg har fået et dansk pas, siger Sylvia Mmboga Kiberenge, der kom til Danmark i 2012.

Dokumentaren om løberen og hendes liv og vej mod OL er formentlig klar til udsendelse om et års tid.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk