15. juli 2020
De fleste kender historikeren Kåre Johannessen som TV-vært på TV2 Øst og fra DR-K, men derudover har han også virket som museumsinspektør, forfatter og foredragsholder.
De fleste kender historikeren Kåre Johannessen som TV-vært på TV2 Øst og fra DR-K, men derudover har han også virket som museumsinspektør, forfatter og foredragsholder.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tv-vært fortæller om livet i Middelalderens byer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tv-vært fortæller om livet i Middelalderens byer
Køge Onsdag - 16. oktober 2019 kl. 08:33
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Køge Byarkivs Venner og Køge Arkiverne har nu fornøjelsen af at invitere til foredrag med den kendte tv-vært og historiker Kåre Johannessen.

- Vi har inviteret Kåre Johannessen til at tale om livet i middelalderens byer. Stort set alle større danske byer - også Køge - har deres rødder i middelalderen. Men selv om der for det trænede øje ofte er mange spor af byernes fortid, kan det være meget svært at forestille sig, hvordan livet og dagligdagen egentlig har formet sig for byboerne dengang. Hvad var byernes funktion? Hvordan stod by-befolkningen i forhold til landbefolkningen? Hvor store var byerne?, skriver arrangørerne.

Med udgangspunkt i Vordingborg - som Kåre Johannessen kender godt fra sin tid på TV2 Øst - fortæller han om de danske byers tidlige historie, deres opbygning, udseende og funktion. Og undervejs får tilhørerne bl.a. forklaringen på, hvorfor middelalderens byer var sin tids svar på Internettet...

Kåre Johannessen er en levende og medrivende foredragsholder og Medlemmer af Køge Byarkivs Venner, Skovbo Lokalhistoriske Forening og Lokalhistorisk Forening for Herfølge-Sædder Sogne har gratis adgang til foredraget, mens alle andre er velkomne for et lille beløb. Foredraget finder sted tirsdag den 22. oktober klokkn 19.30 i kantinen på Køge Rådhus, Torvet 1 i Køge (adgang fra Rådhusarkaden).

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk