18. oktober 2019
Massey Fergusson 178 - traktormuseets nye stolthed - er istandsat ned i mindste detalje af frivillige kræfter fra Sjællands Veteran Traktor Klub. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Massey Fergusson 178 - traktormuseets nye stolthed - er istandsat ned i mindste detalje af frivillige kræfter fra Sjællands Veteran Traktor Klub. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Traktormuseets nye publikumsmagnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Traktormuseets nye publikumsmagnet
Opdateret 14. juni 2019 kl. 13:24
Køge Onsdag - 13. juni 2019 kl. 13:24
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Landmændende kan i disse dage glæder sig over tordenbyger om natten og ganske fint solskin om dagen - og på Traktormuseet på Lidemarksvej triller Jens Petter Lund Andersen også omkring på sin el-scooter med et lunt smil på læben.

Lederen af Traktormuseet har nemlig - med ivrig og god hjælp fra medlemmer Sjællands Veteran Traktor Klub (SVTK) - gennemrenoveret en Massey Fergusson 178 fra 1969, så den i dag fremstår som funklende ny på gårdspladsen. Klar til årets børnedyrskue på Bregentved Gods, der denne gang fejrer 50 år jubilæum.

- Formanden for stævnet henvendte sig til os sidste år og spurgte, om vi kunne gøre en 50 år gammel traktor klar til stævnet og vi gik i gang med restaurereringen 30. august, fortæller Jens Peter Lund Andersen.

Traktoren blev bragt til gården i Lellinge i løsdele for fire-fem år siden, så det var en stor opgave, de otte frivillige kastede sig ud i.

Hver torsdag aften er blevet brugt på projektet de seneste ti måneder og Jens Peter Lund Andersen skønner, at de otte frivillige ialt har brugt cirka 1000 timer. En sjov udfordring for medlemmer, der både er motiveret af en smule nostalgi og en fascination af de gamle traktormodeller.

- Det er medlemmernes fortjeneste - ellers havde det ikke kunnet lade sig gøre. Det er jo lige så sjovt som at istandsætte en gammel veteranbil. Traktoren er leveret som ny den 16. januar 1969 til Strandgården i Kirke Stillinge ved Storebæltskysten. Ejeren af gården er død og det er ikke lykkedes mig at finde nogle slægtninge, fortæller Jens Peter Andersen.

Traktoren lignede ifølge museumslederen »noget, der var løgn«, da vi museet modtog den.

- Nærmest en bunke skrot, fortæller Jens Peter Andersen.

Projektet har fået opbakning fra lokale sponsorer, der har doneret reservedele og anden support - indkøbsprisen for »178'eren« var i sin tid 39.000 kroner og museumslederen skønner, at restaureringen ville have kostet tilsvarende i reservedele, hvis det ikke havde været for sponsorerne.

Det er håbet, at det nye trækplaster vil blive en publikumsmagnet for Traktormuseet, hvor de ialt 80 gamle traktorer og de to mejetærskere i forvejen vækker stor glæde hos de mange børn, der hvert år gæster de tre lader og ikke mindst det årlige høsttræf i begyndelsen af august måned. Museets ældste traktor er fra 1927 og ved Høsttræf kan man - hvis vejret tillader det - se de gamle majetærskere og traktorer høste på god, gammeldags facon. De gamle maskiner fascinerer både børn og voksne, hvoraf nogle måske husker maskiner fra deres egen barndom.

- Børnene fra byen har jo aldrig set en traktor i virkeligheden. De er helt vilde med dem. Masser af familier med børn og børnebørn kommer forbi og ved sidste års høsttræf var vejret så godt, at ni ud af ti biler stoppede ved gården, fortæller Jens Peter Andersen.

Traktormuseet er iøvrigt åbent hele året hver eneste dag og døgnet rundt.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk