24. oktober 2021
Lige nu tester Rasmus Bech igen sine fysiske og psykiske grænser på jernhesten.
gallery icon

Se billedserie

Lige nu tester Rasmus Bech igen sine fysiske og psykiske grænser på jernhesten.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Team Rynkeby er hård most

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Team Rynkeby er hård most
Rasmus Bech sidder bøjet over racercyklen i denne uge for at cykle til Paris med Team Rynkeby. Her fortæller han om pinsler, farer og fascinationen ved at trampe i pedalerne.
Opdateret 21. juli 2009 kl. 09:23
Køge Onsdag - 21. juli 2009 kl. 08:28
Rytterne lider.

På de tyske landeveje basker modvinden i ansigtet, mens regnen uafladeligt siler ned. De skærmløse dæk sprøjter skidt og møg i ansigtet på cykelfolket. Kulden bider sig fast i de udmattede kroppe, og musklerne er stive. Nogle græder i afmagt. Når etapen er overstået, venter blot en ny strabadserende omgang dagen efter.
arrow Læs også: Bevæget, træt og glad Holmer i Paris

- Når du mærker, at dine tænder knaser, fordi du har småsten i munden, så er det ikke sjovt længere, siger Rasmus Bech, der bor i Køge.

Op på hesten igen

Team Rynkeby-rytternes tur fra Danmark til Paris er ikke nogen søndagsudflugt med madkurven på bagagebæreren.

Det ved Politikens 58-årige sportsredaktør alt om.

Sidste års tur med de onde vejrguder til den franske hovedstad krævede råstyrke.

Alligevel puster og stønner Rasmus Bech i denne uge for fjerde år i træk for juiceforetagendet, hvis formål er at samle penge ind til Børnecancerfonden.

Det 1.250 kilometer lange cykelløb er fordelt over syv etaper, der køres fra den 18.-24. juli. De daglige udfordringer svinger fra 120 til 220 kilometer.

- Enhver idiot kan køre 200 kilometer på en cykel, hvis man altså skal. Men at gentage bedriften dagen efter. Og dagen efter igen. Det er noget helt andet, fastslår Rasmus Bech, der med godt 50 andre ryttere kører for Team Rynke Ringe, et ud af i alt syv hold.

Taktik

Men journalisten er skarp.

Rugbrødsmotoren er toptunet. For nylig deltog Rasmus Bech på Politikens hold i cykelløbet Sjælland Rundt. Efter 319 kilometer trillede han over målstregen på Køge Torv med en gennemsnitsfart på 30,2 km/t.

Sjælland Rundt er akkurat som Team Rynkeby-turen sejt knokkelarbejde. Derfor gælder det om at spare en masse energi undervejs.

- Man skal vælge sin position i feltet med omhu. Det er de forreste, som bryder vinden, mens de, der befinder sig bagerst, ligger i læ og er beskyttet. Man skal heller ikke undervurdere det at ligge på hjul, mener Rasmus Bech.

Cykelstyrt

Et cykelløb kræver også ifølge Rasmus Bech intens koncentration.

Træthed, sten på asfalten, huller i vejbelægningen eller pludselige udfald fra forankørende ryttere kan sende en ufrivilligt af cyklen.

Det har et par af Rasmus Bechs prominente holdkammerater fra Team Rynkeby Ringe allerede måttet sande.

Således sluttede årets velgørenhedstur for fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) på 2. etape, da hun under et forsøg på at overhale en hestevogn i Schleswig røg i grøften og flækkede skulderbladet efter et sammenstød med en modkørende bil. På samme etape fløj også Lars Løkke Rasmussen (V) af jernhesten, da han i vådt føre krydsede et jernbanespor. Modsat partikollegaen slap statsministeren for alvorlige skrammer.

Ønskegave

Når Team Rynkeby-rytterne kommer frem til målet for dagens etape, venter et varmt bad på hotellet.

Her gælder det om at få ladet batterierne op til næste dag. Men det er tvivlsomt, om Rasmus Bech for alvor får tid til at ligge og flade ud i sengen med fjernbetjeneren i hånden. Hans virkelige metier - ordfletning - kalder nemlig. Arbejdsgiveren på Rådhuspladsen i København venter på artikler fra hans hånd. Selvom Rasmus Bech har været sportsjournalist i mange år, skulle der dog gå lang tid, før han selv praktiserede det, han så ofte skrev om.

- Som 13-14-årig dreng var mit største ønske at få en racercykel. Der var en knægt i kvarteret, som havde en racer. Sådan én ville jeg også have. Men jeg måtte vente i 36 år, indtil jeg forærede mig selv en racercykel til min 50 års fødselsdag.

Et godt værksted

Mangen en læser vil nok spørge sig, hvori charmen ved at sidde på en racercykel i flere timer består.

Rasmus Bech er ikke i tvivl.

- Naturen. Du får go’e sanseindtryk, og det gælder på alle årstider. Mange si’r til mig, at det må være røvkedeligt at cykle, men det synes jeg absolut ikke. Jeg får mange idéer til mit arbejde, når jeg cykler. Det er et godt værksted. Der er faktisk intet sted i verden, hvor man tænker bedre end på toppen af en cykelsadel. Jeg kan kun anbefale det.

Borre
arrow Team Rynkeby indtog Paris
24. juli 2009 kl. 21:58 Opdateret: kl. 22:01
arrow Næste stop: Ardennerne
22. juli 2009 kl. 14:21 Opdateret: kl. 14:21
arrow De første bjerge venter på Team Rynkeby
21. juli 2009 kl. 06:00 Opdateret: kl. 09:39
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk