22. april 2019
I New York mødte eleverne selveste Michael Moore. Filmmanden deltog efter visning af sin nyeste film i en Q&A session i biografen.
gallery icon

Se billedserie

I New York mødte eleverne selveste Michael Moore. Filmmanden deltog efter visning af sin nyeste film i en Q&A session i biografen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Store oplevelser på studietur til USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Store oplevelser på studietur til USA
Køge Onsdag - 11. oktober 2018 kl. 13:31
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Netop hjemvendt fra den amerikanske østkyst er 3c på Køge Handelsgymnasium blevet endnu mere fortrolige med amerikansk politik og historie - belyst gennem helt aktuelle begivenheder med valget af den nye Højesteretsdommer og Michael Moores nye film om Donald Trump.

Astrid Vandenbergh Haaeman og Brian K. Lassen rejste med 3c på HHX-linjen International Business Studies til den amerikanske østkyst - nærmere bestemt til byerne Boston, New York og Washington DC.

På turen havde klassen fokus på landet gennem International Økonomi, Engelsk og Afsætningsøkonomi - og lærerne havde ligeledes indtænkt brobygning til videreuddannelse i form af personligt møde med tidligere elev fra Køge Handelsgymnasium.

- I Boston besøgte vi JFK Museum, hvor vi fik et fint indblik i John F. Kennedys tid som præsident. Eleverne fik genopfrisket hvordan det amerikanske valgsystem samt partiernes værdier, siger Astrid Vandenbergh Haaeman.

- I forlængelse af emnet amerikansk politik besøgte vi Jacob Ullegaard, som har modtaget kronprinsens Harvardlegat to gange, og som læser et år på Harvard Kennedy School. Jakob Ullegaard har været spindoktor for forsvarsminister Gitte Lillelund Bech og han har været direktør i Danske Rederier. Han holdt et foredrag om den politiske situation i USA lige nu, og sammen med ham så vi på hvordan Donald Trump klarer sig i forhold til sine valgløfter. Desuden fik vi også diskuteret om det er godt eller skidt at Donald Trump har skaffet mange nye jobs men samtidigt har forhøjet landets udlandsgæld drastisk og hvilke risici der er forbundet med dette. Vores elever fik testet deres viden indenfor International Økonomi og politik, siger Astrid Vandenbergh Haaeman.

I New York var klassen inde og se Michael Moores nyeste film, som havde premiere den 21. september, nemlig »Fahrenheit 11/9«, som handler om præsident Trump.

- Selve titlen kan forvirre, da Michael Moore også har levet en film, som hed »Fahrenheit 9/11« om terroraktionen mod World Trade Center og andre amerikanske mål. Men Michael Moore valgte netop denne titel til den nye film, da han gerne vil signalere, at Trump som landets præsident er en lige så stor katastrofe for USA som terroraktionen - efter filmforevisningen kom selveste Michael Moore, som holdt en Q&A session for de 100 biografgæster. Det var en stor oplevelse for os alle, siger Astrid Vandenbergh Haaeman.

I Washington DC på Capitol fik klassen en grundig repetition af, hvordan fordelingen af magten er skruet sammen i USA. Derefter fik de en rundvisning i de gamle lokaler, hvorefter turen gik til Repræsentanternes Hus, og derefter Senatet. Her var en senator i gang med at kommentere den sag, som optager USA mest i øjeblikket, nemlig valget af den nye Højesteretsdommer, Brett Kavenaugh, som angiveligt har været involveret i flere uheldige sager i sin ungdom, hvilket gør, at amerikanerne stiller spørgsmål ved hans egnethed som højesteretsdommer. En aften i Washington så klassen det interaktive teaterstykke »Shear Madness« i Kennedy Center for Performing Arts.

- Stykket var mest sjov og ballade og handlede om et mord, som skulle opklares ved hjælp af publikum. Men gang på gang blev der også lavet sjov med den politiske situation og Fox News, fortæller Astrid Vandenbergh Haaeman.

Som et led i indsatsen med at vise eleverne de mange muligheder inden for videregående studier, besøgte klassen én tidligere IBS elev, Michael Valnert, som nu læser International Business på Southern New Hampshire University.

- Her fik vi et foredrag af Michael suppleret af Kirsten L. Feddersen, som er leder for international rekruttering af udenlandske studerende. Vi blev taget imod med åbne arme og efter præsentationerne fik vi en rundvisning i det fantastisk smukke campus. Vores elever var meget overraskede over, hvor gennemført sådanne universiteter er. Der var faktisk alt hvad en studerende har behov for. Der var enorme fitness centre, svømmehal, basketballhal, klubber for udenlandske studerende, og klubber for alle mulige interessegrupper. Besøget gav vores elever lyst til at prøve noget lignende af efter de bliver færdige på Køge Handelsskole, hvilket giver rigtig god mening, da de jo har valgt den internationale linje, siger Astrid Vandenbergh Haaeman.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk