26. marts 2019
Detailhandlen i Køge er under pres - ikke mindst på grund af øget udbud og indførslen af betalingsparkering, mener filialdirektør i Spar Nord Jesper Køster.
Detailhandlen i Køge er under pres - ikke mindst på grund af øget udbud og indførslen af betalingsparkering, mener filialdirektør i Spar Nord Jesper Køster.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spar Nord: Detailhandlen i Køge er under hårdt pres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spar Nord: Detailhandlen i Køge er under hårdt pres
Køge Onsdag - 19. november 2018 kl. 09:23
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En analyse af 122 aktuelle regnskaber fra detailhandlen i Køge Kommune viser, at kun seks ud af ti køgensiske virksomheder kører med overskud. Det er et fald på 8,19 procentpoint sammenholdt med det højeste niveau i analysens femårige periode, konkluderer Spar Nord, som har lavet analysen på baggrund af data fra erhvervsdatabasen Proff.dk.

Tallene kan virke forstemmende og har en sammenhæng med andre forhold Køge Kommune, mener direktør i Spar Nord Køge Bugt Jesper Køster:

- Indførsel af betalingsparkering i Køge centrum har ramt hårdere end vi havde forventet. Det må vi sande nu. Det har været for uoverskueligt for nogle af byens mest trofaste kunder som ikke har været vant til at handle i for eksempel København - og derfor ikke er vant til at betale for parkering med for eksempel parkeringsapps, siger han.

Han medgiver dog, at analysen har en meget begrænset forklaringskraft i forhold til betalingsparkeringens effekt for detailhandlens omsætning, idet betalingsparkeringen blev indført 1. januar 2018 - et regnskabsår, som endnu ikke er afsluttet. Jesper Køster anslår, at cirka 20 procent af virksomhederne afleverer årsregnskab i januar og at den første effekt af betalingsparkeringen kan aflæses i regnskabet. Det første års effekt kan således først registreres ved nytår.

- Det er rigtigt - analysen giver ikke det fulde billede, men ved at bruge mine øjne og ører og det jeg blandt andet hører i Køge Handels bestyrelse, er jeg ikke i tvivl om, at der er korrekt, siger Jesper Køster.

Derudover hæfter han sig ved, at der i Køge Kommune i efteråret 2017 åbnede ikke færre end 38 nye butikker på én gang som en del af Strædet. Derved blev udbuddet af detailforretninger øget voldsomt på relativt kort tid, påpeger filialdirektøren.

- Deri kan godt ligge en del af forklaringen på, hvorfor vi ser en nedadgående udvikling blandt de øvrige detailhandlere i kommunen, udtaler Jesper Køster i pressemeddelelsen.

Også på det punkt er han dog enig i, at analysen kun har begrænset udsagnskraft, idet Strædet åbnede 28. september 2017.

- Det er ikke slået hundrede procent igennem - men det er slået igennem. Alle butikkerne har de første tre måneder med Strædet med i deres regnskaber og nogle har også fået de første seks måneder af 2018. Det er fantastisk, at vi har fået Strædet, men det er klart, at det større udbud også gør ondt på nogle. Det tør jeg virkelig godt stå på mål for, siger filialdirektøren.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk