24. juni 2019
De Ternede Ninjaer (fra venstre mod højre): Mathias Bengtsen, Victor Nindkjær, Kristoffer Caspersen og Patrick Hansen - indkalder til demonstration for et bedre klima. Demonstrationen foregår fredag den 15. marts klokken 10 til 13.  Foto: Henrik Førby Jensen
De Ternede Ninjaer (fra venstre mod højre): Mathias Bengtsen, Victor Nindkjær, Kristoffer Caspersen og Patrick Hansen - indkalder til demonstration for et bedre klima. Demonstrationen foregår fredag den 15. marts klokken 10 til 13. Foto: Henrik Førby Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoleelever indkalder til klimademonstration

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoleelever indkalder til klimademonstration
Opdateret 14. februar 2019 kl. 12:59
Køge Onsdag - 14. februar 2019 kl. 12:52
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bekymring for klimaet - og på opfordring fra en lærer - indkalder en gruppe elever fra 9.B på Asgaard Skole til klimademonstration på Torvet i Køge. Der er sendt invitationer ud til alle kommunens folkeskoler og håbet er, at rigtig mange vil være med, fortæller Mathias Bengtsen fra initiativgruppen, der kalder sig De Ternede Ninjaer.

Demonstrationen foregår fredag den 15. marts klokken 10 til 13.

- Vi var til en lignende demonstration i Roskilde, men der var ikke ret mange med. Og så var det, vores lærer foreslog, at vi selv kunne lave en demonstration i Køge, fortæller Mathias Bengtsen.

Udover lærerens opfordring ligger der en reel bekymring bag det initiativ, som han og de tre klassekammerater Kristoffersen Caspersen, Patrick Hansen og Victor Nindkjær har taget.

- I skolen så vi en film med optagelser af folk fra Los Angelels, der stod foran Hollywood skiltet. Der var så meget forurening, at man ikke kunne se skiltet. Det var noget af en øjenåbner, fortæller Mathias Bengtsen.

Lokalt mener han, at Socialdemokratiets beslutning om ikke at støtte store vindmøller ved Køge Havn, er en fejl. Gruppen håber da også, at demonstrationen kan være med til at påvirke politikerne til at prioritere miljøinitiativer højere.

- Jeg har læst, at Socialdemokratiet ikke synes, at der skal være vindmøller. Det synes jeg er ærgerligt. Hvis hvis der er mulighed for mere alternativ energi og bedre affaldssortering for eksempel, så synes jeg, vi skal have det, siger han.

- Ja - vi laver den her demonstration, fordi vi gerne vil have et mere grønt miljø, tilføjer klassekammeraten Kristoffer Caspersen.

Alle er velkomne til at deltage i demonstrationen på Torvet i Køge - det er som skrevet fredag den 15. marts klokken 10 til 13.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk