10. april 2020
Regionsrådsformand Heiono Knudsen: - vi har ansvaret for at skabe den nødvendige kapacitet til smittede patoineter.                                            Foto: Cecilie Hänsch
Regionsrådsformand Heiono Knudsen: - vi har ansvaret for at skabe den nødvendige kapacitet til smittede patoineter. Foto: Cecilie Hänsch
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Region Sjælland drosler ned for behandlinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Region Sjælland drosler ned for behandlinger
Opdateret 16. marts 2020 kl. 09:12
Køge Onsdag - 16. marts 2020 kl. 09:04
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den helt ekstraordinære situation omkring COVID-19 betyder, at der bliver behov for at drosle ned på flere planlagte aktiviteter på Region Sjællands sygehuse. Det skal frigøre kapacitet på sygehusene, fordi man forventer en stigning i patienter med COVID-19 med behov for sygehusbehandling. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse

- Vi står i en ekstraordinær situation med spredningen af COVID-19, som vi er nødt til at forholde os til. Vi har ansvaret for at skabe den nødvendige kapacitet til de smittede patienter, der har brug for hjælp. Derfor skærer vi nu ned på de planlagte behandlinger, der kan tåle at blive udsat. Men det er vigtigt for mig at understrege, at vi opretholder alle de behandlinger, der ikke kan tåle at blive udsat, som for eksempel kræftbehandling og hjerteoperationer, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

Kæmpe indsats af medarbejderne
Danske Regioner har været i dialog med Sundhedsstyrelsen om prioriteringen af, hvilken aktivitet på sygehusene der kan udsættes uden risiko for patienten. Den prioriteringsliste har Sundhedsstyrelsen fredag offentliggjort. Region Sjælland vil følge Sundhedsstyrelsens udmelding om at fokusere ressourcer på at pleje og behandle COVID-19-patienter og øge kapaciteten på intensivområdet.

- Situationen kalder også på, at vores medarbejdere hjælper dér, hvor det er vigtigt. Derfor kan særligt vores sundhedspersonale komme ud for at skulle arbejde i andre funktioner, end man er vant til. Jeg oplever allerede, at viljen til at hjælpe på andre områder er stor, og der ydes en kæmpe indsats af medarbejdere over hele regionen, siger Leif Panduro Jensen, koncerndirektør i Region Sjælland.

Alle patienter, der får udskudt deres behandlinger, bliver kontaktet. De patienter, der ikke hører fra sygehuset, skal fortsat møde op til deres aftaler.

Øger intensiv kapacitet
Neddroslingen af planlagte behandlinger skaber blandt andet plads til at udvide antallet af intensivpladser. På Sjællands Universitetshospital, Roskilde, oprettes der nu 40 sengepladser og 12 intensivpladser til COVID-19 patienter. De 12 pladser oprettes på intensivafsnittet, da de nuværende indlagte intensivpatienter flyttes til Sjællands Universitetshospital, Køge.

Det er på nuværende tidspunkt fortsat Sjællands Universitetshospital, Roskilde, der har al ansvar for at modtage, behandle og pleje alle patienter med mistanke om og bekræftet smitte med COVID-19, mens der også testes for COVID-19 på regionens akutsygehuse i Nykøbing F., Holbæk, Slagelse og Køge.

Beredskabet i Region Sjælland er på forkant med udviklingen og er klar til at håndtere den forventede stigning i antallet af smittede patienter med COVID-19, sådan at kapaciteten på sygehusene kan udvides yderligere, når behovet opstår. Det betyder blandt andet, at regionens øvrige sygehuse løbende vil kunne aktiveres til også at behandle smittede med COVID-19.

Begræns besøg
Torsdag opfordrede regionen de pårørende til at begrænse besøg mest muligt:

Antallet af besøg på de danske sygehuse skal minimeres mest muligt for at mindske risikoen for smitte med coronavirus. Derfor appellerer regionerne nu til, at pårørende og gæster til patienter på alle landets hospitaler minimerer deres besøg så meget som muligt - og måske helt undlader at komme på besøg. Hvis man alligevel vælger at tage på besøg, så opfordrer regionerne til, at man tænker over, hvor mange man møder op.

Baggrunden for opfordringen er, at patienter, der er indlagt på hospitalet allerede, er syge og svækkede. Og derfor er det vigtigt at gøre alt for ikke at udsætte den patientgruppe for smitterisiko. På hospitalernes fødegange henstilles til, at kun den allernærmeste familie kommer på besøg.

Også andre besøg skal minimeres

Udover besøg fra pårørende skal besøg fra for eksempel fra lægemiddelindustrien eller udenlandske delegationer også minimeres - og politiske møder som for eksempel regionens udvalgsmøder, der ofte afholdes på regionernes sygehuse, vil blive flyttet til et andet sted, hvor patienter og borgere ikke befinder sig.

Alle fysiske møder med eksterne gæster på for eksempel en afdeling eller i et mødelokale på sygehusene vil så vidt det er muligt erstattes af andre mødeformer for eksempel videomøder.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk