21. april 2019
Dette dronefoto er taget under weekendens havnefest, hvor bilerne fyldte godt op på Køge Marina.
gallery icon

Se billedserie

Dette dronefoto er taget under weekendens havnefest, hvor bilerne fyldte godt op på Køge Marina.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plask! Vandhundene er løs!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plask! Vandhundene er løs!
Køge Onsdag - 21. juli 2018 kl. 17:31
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv på en sjælden overskyet tirsdag formiddag med enkelte dryp fra oven er der badegæster på Køge Marinas populære badeanlæg. Den 11-årige Magnus Thorkild Mandrup Keld og hans ni-årige søster Ida Maria var sidst på marinaen sammen med deres mor så sent som mandag aften - og nu er de tre tilbage. Børnene hygger sig tydeligt og laver på skift »bomber« og akrobatiske udspring.

- Det er vildt fedt og sjovt. Og selvom der er mange folk hernede, kan man sagtens komme til at bade. I går var der nogle drenge, der lavede nogle vilde spring. Det var fedt, synes Ida Maria.

Livredder Martin Henriksen er meget positivt overrasket over de gode forhold for de badende. Mange andre kommuner kunne lære af Køge, pointerer han.

- Det er et overskueligt anlæg. Det er afgrænset af molen og der er kort afstand mellem flåderne, siger han.

Fredag bliver der endnu kortere mellem flåderne, idet en ny flåde på 60 kvadratmeter efter planen bliver sat i vandet, fortæller havnemester Kenneth Højlund Jensen.

Havnemesteren glæder sig over den store tilstrømning til marinaen. Han anslår, at 10.000 - 15.000 gæster lægger vejen forbi på de bedste solskinsdage. Havnens folk har mere end almindeligt travlt med at tømme skraldespande, rydde op og rengøre toiletter, konstaterer han.

Marinaens erhvervsdrivende har svært ved at få armene ned i disse dage. I det gode vejr strømmer kunderne til og det er tid til revanche for resultatet af sidste års sløje sommer, konstaterer butiksejer Susanne Ptak.

Iskiosken har indtil videre et index på hele 180. Helle Ptak er glad for, at hun og hendes mand Jørgen valgte at holde fast, selvom deres første sommer på marinaen var præget af den vejrmæssigt ringeste sommer i mands minde. I år er situationen præcis modsat.

- Det har været skønt - helt afgjort. Vi var noget nervøse, da vi kom herned før påske og måtte opgive at åbne på grund af snestorm. Men så skiftede det. Maj måned har været helt fantastisk. Vi kan godt leve med, hvis det bliver sådan her fremadrettet, griner hun.

Også hendes kollega Martin Sommer - indehaver af Stacy's og Restaurant Arken - er helt overvældet over de mange turister, der strømmer til for at forsyne sig med softice og burgere.

Stacy's er på rekordtid blev et meget stort trækplaster og serverer dagligt 4500 måltider til sultne gæster, fortæller han.

- Nogle gange spørger jeg mig selv, hvor alle de folk kommer fra. Restauranten var en kæmpe succes fra starten - og så har vi fået sådan en sommer oveni - det er helt vildt, siger Martin Sommer.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk