30. maj 2020
I foredraget »Pisk og lænker« fører magister Mette Gundel publikum gennem 300 års fængselskultur og sætter ord og billeder på de indsattes forhold.
I foredraget »Pisk og lænker« fører magister Mette Gundel publikum gennem 300 års fængselskultur og sætter ord og billeder på de indsattes forhold.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pisk og lænker på biblioteket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pisk og lænker på biblioteket
Køge Onsdag - 08. november 2019 kl. 11:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I dag placerer vi fængslerne udenfor byområderne, men det er en nyere tendens. Førhen var de danske fængsler synlige i bylivet, og borgerne levede med synet af dem og hørte lydene, der kom inde bag de høje mure. I foredraget »Pisk og lænker« fører magister Mette Gundel publikum gennem 300 års fængselskultur og sætter ord og billeder på de indsattes forhold. Det er torsdag 21. november klokken 19 på Borup Bibliotek og der advares om voldsomme passager og billeder. Det er barske historier om rigtige menneskers liv og skæbne, Mette Gundel fortæller. Det er historier, vi hverken finder i historiebøger eller i familiesagaerne, men derimod i rets- og fængselsvæsenets protokoller. Her vrimler det med detaljer om de uendelige mange fanger, der kom i klemme i straffesystemet.

Historier fra samfundets bund
Mette Gundel er en engageret formidler med noget på hjertet. Det mærker publikum, når hun giver sin stemme til menneskerne på samfundets bund, hvis historier sjældent bliver fortalt. I fængslerne hensygnede mænd, kvinder og børn deres elendige liv i de mest modbydelige omgivelser, underlagt daglige pisk, mørke isolationsceller, tvangsarbejde, ydmygelse og ringe kost. Mange fanger tog livet af sig i desperation. Sammen med ansatte i kriminalforsorgen trækker Mette Gundel i dette foredrag linje op til vor tids fængselsforhold. Publikum kan således se frem til et foredrag om historiens skyggesider, som vil give stof til eftertanke.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk