16. juli 2020
Abelina Sørensens drøm om egen virksomhed går i opfyldelse på torsdag. Foto: Henrik Førby Jensen
gallery icon

Se billedserie

Abelina Sørensens drøm om egen virksomhed går i opfyldelse på torsdag. Foto: Henrik Førby Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På torsdag går Abelinas drøm i opfyldelse i »Mors Madhytte«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På torsdag går Abelinas drøm i opfyldelse i »Mors Madhytte«
Køge Onsdag - 23. september 2019 kl. 12:18
Af Henrik Førby jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg har haft den her drøm i mange år. Jeg har været tjener, siden jeg var 15 år og min mor er uddannet kok. Jeg elsker at lave mad og jeg elsker at møde nye mennesker. Jeg har sommerfugle i maven - jeg er meget spændt, siger den 27-årige Abelina Sørensen.

På torsdag går hendes drøm om at drive sin egen forretning i opfyldelse, når hun åbner døren for de første kunder i »Mors Madhytte« på Tangmosevej.

Abelina Sørensen kommer fra Rumænien og kom for fire et halvt år siden til Danmark, hvor hun bor sammen med sin mand Rino Sørensen, der er indehaver af Bilbyen Køge. Gennem intense studier på sprogskole og med sin mands støtte, taler hun i dag et stort set fejlfrit dansk og maden i Mors Madhytte bliver da også primært pæredansk, fortæller hun.

En prøvesmagning afslører, at hun har fuldstændig styr på den hjemmelavede bøfsandwich med bløde løg og brun sovs. Mange års erfaring i tjenerbranchen har givet hende mange små fif i i køkkenet. Udvalget i »Mors Madhytte« bliver dog ikke specielt avanceret, men enkelt og velsmagende.

- Jeg laver for eksempel morgenmad med boller og ost, pålæg, franskbrød, madpakker, smørrebrød, flæskestegssandwich, bøfsandwich med bløde løg og brun sovs og forskellige slags pølser. Det bliver helt nede på jorden og lige præcis de ting, folk godt kan lide. Jeg tilpasser det sådan, at jeg altid kan lave de mest populære ting. Jeg skal lige finde ud af, hvad folk bedst kan lide, siger hun med et stort smil.

I det hele taget har hun let til smil - en god egenskab at have med sig, når man skal etablere en ny virksomhed i et servicefag.

- I den her branche skal man være glad og give kunderne en god oplevelse hver gang, de er i din butik, mener den travle madmor.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk