21. juli 2019
Betalingsparkeringen i Køge bliver justeret efter evaluering.
Betalingsparkeringen i Køge bliver justeret efter evaluering.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: P-forhold bliver justeret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

P-forhold bliver justeret
Køge Onsdag - 13. marts 2019 kl. 12:40
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fra den 1. april bliver der flyttet lidt rundt på parkeringsforholdene i Køge, oplyser Køge Kommune i en pressemeddelelse. Ændringerne får betydning for borgere med beboerlicenser og forretningsdrivende og borgere med månedslicenser.

En række ændringer i parkeringsforholdene får betydning for bilister i Køge. Fra den 1. april sættes beboerlicenser ned fra 350 til 115 kroner årligt. Desuden flyttes der rundt på en enkelt af de parkeringspladser, hvor bilister kan parkere med en månedslicens. Endelig udvides bufferzonen til at omfatte lidt flere veje end hidtil.

Ændringerne stammer fra en omfattende evaluering af parkeringsforholdene, som er foretaget af Køge Kommune.

- De ændringer, vi laver nu, afspejler borgeres og bilisters ønsker, til mere gennemskuelige regler på parkeringspladserne. Desuden var der en del husstande i bufferzonen, der oplevede, at deres adresse blev omdannet til langtidsparkering, hvilket vi også forsøger at lave om på nu, siger Erik Swiatek, formand for Teknik- og Ejendomsudvalget.

Ændringerne ser således ud:
- Pr. 1. april 2019 er det ikke længere muligt at parkere med månedslicens på parkeringspladserne på Blegdammen Øst. Det er stadig muligt at parkere her med beboerlicens.

- Til gengæld kan man fra samme dato benytte sin månedslicens på hele parkeringspladsen på Blegdammen Vest og parkeringspladserne ved Pedersvej. Her vil det ligeledes stadig være muligt at parkere med beboerlicens.

- Prisen for en beboerlicens bliver sat ned 115 kr. årligt. Den nedsatte pris gælder kun for licenser, som købes fra denne dato.

Derudover sker der en udvidelse af den såkaldte bufferzone, som gælder byområdet umiddelbart op ad bymidten (se kort). I bufferzonen kan man parkere to timers gratis, eller købe en dagsbillet for 30 kroner. Det sker efter et ønske fra beboerne, og for at forhindre langtidsparkering på disse adresser.

Udvidelsen af bufferzonen gælder følgende veje:

- Egøjevej 1-9 og 2-14
- Margrethevej 1-5 og 2-10

- Nørre Boulevard 65-85 og 22-36

- Gløerfeldsvej 3-9B og 6-16
- Dyrlundsvej 3-13 og 2-18

- Sygehusvej 32-34
Udvidelsen gælder ikke for Dorotheavej, der ligger midt i bufferzonen og er en privat fællesvej - den er derfor ikke omfattet af licenskravet eller tidsbegrænsningskravet.

Beboerlicenser og månedslicenser købes på koege.dk/parkering

Køge Kommune har fået et nyt licenssystem, der gør det nemmere at bestille og betale for en licens. Man skal bruge NemID for at logge ind, og betale med det samme via betalingskort. Man modtager altså ikke længere en faktura, der skal betales.

Månedslicenser er gyldige med det samme. Beboerlicenser skal stadig godkendes af parkeringskontoret, og du modtager en sms eller en mail, når dette sker. På grund af nyt licenssystem, er godkendelsesproceduren blevet hurtigere.

Information om ændringerne er sendt ud i e-boks til beboere og forretningsdrivende i henholdsvis bufferzonen og bymidten.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk