15. juli 2019
Banedanmark starter med at lukke overgangene mellem Køge og  Roskilde allerede i aften. Foto: Banedanmark
Banedanmark starter med at lukke overgangene mellem Køge og Roskilde allerede i aften. Foto: Banedanmark
Foto: Dansk Skov Service
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overgang lukkes allerede fredag aften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overgang lukkes allerede fredag aften
Køge Onsdag - 14. marts 2019 kl. 16:24
Af Lars Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Banedanmarks arbejde med at udskifte signalsystemet mellem Roskilde og Køge går ind i en ny fase. Det betyder blandt andet, at spærringstidpunkterne for jernbaneoverkørslerne langs strækningen ændres i uge 11 og 12.

Banedanmark lukker alle overkørsler mellem Roskilde og Køge i uge 11 og 12. Spærringsmønstrene ændres hvilket betyder, at naboer og trafikkanter i den kommende tid skal være ekstra opmærksomme.

I dag fredag den 15. marts lukkes overkørslerne allerede fra klokken 20.00.

- Spærringerne skyldes, at vi tester Danmarks nye signalsystem på strækningen. Signalsystemet giver blandt andet mulighed for, at der kan køre flere tog og vil give flere tog til tiden. Af sikkerhedsmæssige hensyn er det nødvendigt at lukke overkørslen, når vi tester, skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.

I denne uge lukkes overkørslerne lukkes allerede fredag den 15. marts kl.20.00 til lørdag klokken 9.30. Der spærres igen fra lørdag den 16. marts klokken 16.30 til mandag den 18. marts klokken 06.00.

I uge 12 spærres overkørslerne fra lørdag den 24. marts klokken 00.01 til søndag den 25. marts klokken 06.00. Overkørslerne vil ikke være åbne hele lørdagen.

I Køge Kommune drejer det sig om overkørslen ved Østergade i Lille Skensved.

Afsluttende fase
Banedanmark er nu gået ind i den afsluttende fase på strækningen mellem Roskilde og Køge. Hvis alt går efter planen sættes det nye signalsystem i drift i slutningen af maj.

Testene i uge 11 og 12 skal vise, om det er realistisk at sætte systemet i drift til maj. De næste spærringsdatoer frem mod ibrugtagningen af systemet vil derfor først blive meldt ud, når den endelige plan ligger fast.

Testene er lagt i weekenden af hensyn til togtrafikken. DSB indsætter togbusser i forbindelse med spærringerne. Se mere på rejseplanen.dk.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk