16. juli 2019
Jungle Jim underholder med sit forrygende Jungle show ved Køge Handels store fastelavnsfest.
Jungle Jim underholder med sit forrygende Jungle show ved Køge Handels store fastelavnsfest.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny tradition ved Køges største fastelavnsfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny tradition ved Køges største fastelavnsfest
Køge Onsdag - 19. februar 2019 kl. 08:40
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fastelavn er børnenes fest, og i Køge vil ingen være i tvivl om at der er fest, når Køge Handel og Køge Museum inviterer til Køges største fastelavnsfest. Alle børn og voksne er inviteret med og der kræves ingen tilmelding. Festlighederne starter klokken 11.00, når tøndeslagningen går i gang på Køge Museum og her er det for de 2-5-årige. Klokken 11.30 starter så det store børnekarneval for første gang i Køge, og herefter vil der være tøndeslagning for de lidt større børn og voksne (6-99-årige) i CF's gård v./Torvebyen.

- I år starter vi en ny tradition i Køge - nemlig Køges første fastelavns-børnekarneval, siger Katja Jensen, Aktivitetschef i Køge Handel.

- Karnevallet vil bestå af alle de fremmødte børn som har lyst til at deltage i karnevallet, og de voksne må selvfølgelig også gå med. Der er ingen børn der er for små eller store til at gå med - det er for alle. Jeg håber det bliver en sjov og hyggelig aktivitet for børnene, at DE bliver centrum for alle de besøgende og handlende i byen. Når nu de er klædt så fint ud i deres kostumer, skal de da også vises ordentligt frem. Vi starter klokken 11.30, hvor man blot skal møde op. Her går vi en lille rute rundt i byen med festligt musik i front, siger Katja Jensen.

Det forventes at karnevallet vil tage en lille halv time, og slutter nede i CF's gård ved Torvebyen, hvor den lidt større aldersgruppe vil gå i gang med at slå katten af tønden.

Som et lille ekstra trækplaster vil alle de børn der deltager i børnekarnevalet automatisk være med i konkurrencen om bedst udklædte. Fire deltagere kan vinde præmier for bedste udklædning.

Aldersgrupperne til tøndeslagning er 6-8, 9-12 og 13-99 år. Der vil være præmier til alle kattekonger- og dronninger, men ingen børn går tomhændet hjem. For ingen fastelavn uden fastelavnsboller. Kvickly Køge sponsorer gratis fastelavnsboller til alle udklædte børn fra klokken 12.00 til 14.00 i CF's gård.

Når sidste bræt er slået ned, vil Jungle Jim underholde med sit forrygende Jungle show. Her vil Jungle Jim få selskab af aben Georg, som blandt andet kan trylle bananer frem af børn- og voksnes ører. Det er Skoda Køge som har sponsoreret underholdningen, og alle børn får desuden gratis jungle plakater efter showet.

Endnu et nyt tiltag i år er fastelavnsværkstedet hos Bog & Idé. Hele søndagen fra klokken 10.00 til 15.00 vil alle børn kunne komme ind i boghandlen og lave deres eget fastelavnsris. Men også lørdag den 23. februar og lørdag den 2. marts vil værkstedet være åbent. Her vil børnene kunne opleve at udsmykke deres egen maske og blive ansigtsmalet.

Køge Handel har indgået et lille projekt-samarbejde med Hastrupskolens SFO, som vil stå for den kreative del af oppyntningen til fastelavnsfesten.

- I rigtig mange SFO'er, skoler og institutioner er børnene super kreative, så derfor tænkte vi, at det ville være en sjov og hyggelig opgave for børnene, at lave en masse fin fastelavnspynt som de vil kunne se blive hængt op nede i byen, siger Katja Jensen. Køge Handel leverer alle materialerne, og så bestemmer børnene selv hvad de vil kreere af sjov og kreativ fastelavnsudsmykning.

Men kan man ikke vente på det bliver den 3. marts, så kan alle børn, som kommer til Køge i uge 8 og 9 være med i den sjove fastelavnskonkurrence. Her gælder det om at finde alle de fastelavnsmasker- og katte som gemmer sig rundt omkring i butiksvinduerne. Finder man bogstaverne på fastelavnsfigurerne deltager man i konkurrencen om en præmie fra Bog & Idé til en værdi á 300 kroner.

Skattekortet kan man gratis hente hos udvalgte butikker i Køge samt VisitKøge, Bog & Idé og Køge Museum.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk