9. august 2020
Ragnarok er det mest uhyggelige rum hos Riddlehouse. Så alle under 14 år må ikke være derinde uden, at de er sammen med en voksen.
gallery icon

Se billedserie

Ragnarok er det mest uhyggelige rum hos Riddlehouse. Så alle under 14 år må ikke være derinde uden, at de er sammen med en voksen.
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Legerum for drengerøve og piger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Legerum for drengerøve og piger
Køge Onsdag - 01. april 2019 kl. 14:10
Af Jesper From
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kan virke som en skræmmende oplevelse at blive lukket ind i et lille rum - og så måske sammen med kollegerne!

På Astersvej 23 åbnede fredag Riddlehouse Escape Room. Udtænkt og skabt af de to kammerater, Mark Vinther og Palle Rasmussen. De har begge jobs ved siden af som henholdsvis politiassistent og selvstændig. Men her får de muligheden for at »lege drengerøve«. På kun lidt over et halv år er det lykkedes dem at skabe dette mystiske univers, som i al sin enkelthed går ud på, at man i hold på fra to til seks personer bliver lukket ind i et lille rum og så har præcis 60 minutter til at få løst en række opgaver for at slippe ud af lokalet.

Konceptet er langt fra nyt. Bare i Budapest er der 300 escape rooms,. I København finder man 7-8 lignende steder og rundt om i landet - primært i Jylland - yderligere en lille håndfuld.

Men det er første gang at escape rooms kommer til Køge, og det har vist sig som en rigtig god idé. For det er væltet ind med bestillinger fra venner, familier, firmaer, som er friske på at »mure sig inde« sammen og sætte samarbejdet på en prøve.

Mange tænker nok på en tragedie i Polen i januar, når de hører om escape rooms. Her døde fem teenagepiger, fordi de ikke kunne komme ud af rummet. Varmeanlægget var i stykker og der var ingen nødudgang - og døren indefra og ud var låst.

Men Mark og Palle slår en tyk streg under, at det vil aldrig kunne ske i Riddlehouse:

- Vi låser aldrig dørene ind til vores to rum og desuden er der flugtudgange. Så vil man ud, så går man bare ud.

For det handler ikke om at skabe frygt, når et hold er trådt ind i et af de to rum.

- Holdene skal samarbejde og kommunikere. Hvis de ikke samarbejder, som kommer de ikke i mål med opgaverne.

I det ene rum, Skymaster, skal man løse 17 opgaver - og i det andet, Ragnarok, skal 14 opgaver løses. Og uden at afsløre for meget, så kan man med sikkerhed forvente nogle overraskelser, når en opgave er løst, som nok skal få folk til at synke en ekstra gang. Hemmeligheder, fra det skjult, som pludseligt popper op, når en opgave er klaret.

- Escape rooms buldrer frem i hele verden, og er blevet betegnet som den største nyhed inden for underholdningsbranchen siden biografen, fortæller Palle Rasmussen.

Men det er kun i Køge at der er et Ragnarok- og Spymaster-rum. Og det er langt fra tilfældigt:

- Vi har lagt os op ad Køges historie. Ragnarok med et hint til Borgringen i Køge, og Spymaster med Koldkrigsmuseet på Stevns i baghovedet.

Oplevelserne hos Riddlehouse går ud på at få en spændende og nervepirrende oplevelse. Men det er ikke tanken, at folk skal blive skræmt fra vid og sans.

- Noget af det fede ved escape rooms er at man er sammen om en fælles opgave i en tid, hvor vi ellers bare sidder og glor ned i vores mobiltelefon eller på Ipad'en. Vi skal have folk til at lege sammen. Det er også oplagt som teambuilding. Vi har haft en del testhold herinde, og har blandt andet oplevet en forsagt pige, som pludseligt trådte i karakter.

Så selvom man er i escape room med chefen, er det langt fra sikkert at det er ham/hende, der klamrer sig til dirigentstokken.

Nu kan det være, at det går lidt i hårknude med at løse een af opgaverne.

- Men vi er ikke ude på at skabe frustrationer. Så ser du på vores skærme i receptionen, at et hold ikke lige kan komme videre, så træder vi hjælpende til, fortæller Mark Vinther.

Konceptet er at nå i mål inden for en time. En tv-skærm i rummene guider fra start til slut, og en »irriterende« klokke viser hele tiden, hvor lang tid der er tilbage. De hurtigste har indtil nu gjort det på godt 42 minutter. Løber tiden ud, så sker der ikke andet end, at holdet må konstatere, at de ikke bestod opgaven.

Riddlehouse på Astersvej kører med en åbningspris frem til 30. april, hvorefter det vil koste omkring 1000 kroner for en tur i et af rummene.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk