28. september 2020
Allerede nu ses det første udbytte af arbejdet ved at samle spillerne i større grupper på tværs af årgange på pige og drengesiden.
gallery icon

Se billedserie

Allerede nu ses det første udbytte af arbejdet ved at samle spillerne i større grupper på tværs af årgange på pige og drengesiden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klubkoryfæ skal styrke ungdommen i Køge Håndbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klubkoryfæ skal styrke ungdommen i Køge Håndbold
Køge Onsdag - 17. september 2019 kl. 12:48
Af Henrik Førby Jensen

- I en tid hvor håndbolden kæmper med at finde sit ståsted i det fremtidige foreningsliv, er det en stor fornøjelse at offentliggøre, at klubkoryfæet Brian Ankersen er ansat som sportslig koordinator pr 1. september 2019, skriver Køge Håndbold i en pressemeddelelse.

Allerede nu ses det første udbytte af arbejdet ved at samle spillerne i større grupper på tværs af årgange på pige og drengesiden, konstaterer klubben.

Danmarksmestrene i 2004 pige årgangen skal i denne sæson træne og spille med og i u17 rækken mens den resterende u15 pige gruppe stadig skal spille u15 pige. Det giver udfordring til de dygtigste, samtidig med at de næste også får fuld fokus i u15 1. division. På drengesiden skal u17 og 19 drenge danne en stor gruppe af ca. 30 spillere, der kan matches på tværs, samtidig med at ca. fem spillere ugentlig vil optræne med Herre Senior 2. division.

Og hvordan kan man så både skal plads til de bedste, men samtidig ro og rummelighed til de næstbedste?

- Jeg tror de store brede grupper på tværs af årgange (som nu u15/17 pige og u17/19 drenge) er vejen at gå. At »elite« skabes igennem miljø på tværs af alder og køn. Og så tror jeg vi skal vænne os til at have »klubtrænere« mere end »holdtrænere«. Vi træner spillere og ikke hold. Hold og resultater er output af indsats og miljø, udtaler Brian Ankersen.

Han tager i sit arbejde udgangspunkt i Køge Håndbold Akademi, som skal udvikles i takt med klubbens øvrige udvikling. Akademiet er allerede kommet godt fra start med otte spillere, der tilbydes ekstra haltræning, fysisk screening, styrketræning og alle er del af u17 årgangen.

- Vi er som klub - som mange andre - udfordret på enkelte årgange i forhold til medlemmer. Men vi glæder os over de stærke u17 drenge og pige grupper, vi får i år og håber, at tilførelsen af Brians passion for Køge, hans håndboldindsigt og store netværk kan bidrage til udviklingen af de to U17 årgange, akademiet og ikke mindst de øvrige årgange, ved netop at fokusere på træningsgrupper og mindre på enkelte hold, udtaler ungdomsformand Mogens Rasmussen.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk