25. marts 2019
Beboerne i Kirkestræde er gået sammen om et initiativ, der skal fortælle om herlighederne i den historiske gade. Foto: Torben Thorsø
gallery icon

Se billedserie

Beboerne i Kirkestræde er gået sammen om et initiativ, der skal fortælle om herlighederne i den historiske gade. Foto: Torben Thorsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kirkestræde frem i lyset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kirkestræde frem i lyset
Køge Onsdag - 13. september 2018 kl. 16:01
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I fordums tider var Kirkestræde en gade man hastede igennem, men sådan er det dog langt fra længere.

- Kirkestræde var i gamle dage ikke stedet, hvor godtfolk boede, så mange undgik at komme her. Det har jo heldigvis ændret sig, men gaden ligger stadig »omme bag ved«, hvor man ikke lige opdager den, hvis man ikke har et ærinde her. Det vil vi gerne gøre op med og fortælle de gode og smukke historier fra gaden, siger Mette Nielsen, sognemedhjælper hos Køge Kirke som er bare én af de beboere i Kirkestræde, der lørdag den 29. september slår dørene op til et arrangement i hele gaden.

Det er Køge Bibliotek, der har taget initiativ til arrangementet »På sporet af Kirkestræde«, hvor biblioteket, kirken, børnehaven Børneasylet og kunstgalleriet Bødkergården er gået sammen om at arrangere mange forskellige aktiviteter i løbet af dagen.

- Der er lagt et stort arbejde i at arrangere en spændende dag, som da gerne må gå hen og blive en ny tradition, siger Mette Nielsen, som i hendes eget hus, kirken, kan præsentere både en minikoncert på orglet, en tur i tårnet og et møde med rollespilsgruppen Sleipner. Køge Bibliotek har blandt andet historisk rundvisning i gaden, gyserhistorie i kælderen og gamle lege i biblioteksgården.

Derudover er der mulighed for at besøge Galleri Bødkergården og dagen sluttes af med en fællessamling i kirken.

- Her håber vi at rigtig mange har lyst til at være en del af fællesskabet, siger Mette Nielsen.

De mange aktiviteter finder sted fra klokken 10 om formiddagen til klokken 14, hvor der er samling.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk